Vad händer för tillfället?

Den som följt min blogg lägger nog märke till att det är ganska så lugnt och det är med vett och vilje.

Jag har nu gått in i ferier som det heter på skolspråk (inte sommarlov som många tror) och tar det väldigt lugnt. Har levt utan sociala medier ett tag och kom hem idag med ovetskapen om hur det gick i gårdagens fotbollsmatch. Förlust, men inte deppar jag för det.

Har varit ute i fjället med yngstjänta och det var välbehövligt. Men i e.m tog jag in lite info. från VK och dess Vilhelminasida.

Först:

* Enligt Svenskt näringsliv så törs inte Vilhelminaföretagarna kritisera och klaga på kommunen så till den grad att Vilhelmina ligger i botten av listan. Vad kan detta bero på?

Detta måste man försöka kartlägga och undersöka noggrannare. Ett jobb för näringslivsenheten tillsammans med Vilhelminaföretagarna kanske? Innan dess har jag inte tänkt spekulera i det hela. Jag gissar att det redan är i full gång bland alla anonyma tyckare och allvetare.

Sedan:

* Det verkar som att ett inlägg i SVT utlöst ett litet ordkrig mellan Göran Jonzon (KD) och Suzanne Sellin (S) där den förstnämnde anklagar Susanne för hyckleri då hon anser att den chockhöjning av fjärrvärme som leverantören Solör tänker genomföra är horribel, men att hon som sossepolitiker ska ta sitt ansvar då det var Vilhelminasossarna som en gång i början av 2000-talet sålde ut fjärrvärmeverket.

Vad INTE Jonzon tog reda på innan han hasplade ur sig sin anklagelse på VKs tyck till var att Sellin inte satt med i politiken under aktuell försäljningsperiod, ännu mindre var ens medlem i Socialdemokraterna. Hon menar att hon inte kan ta ansvar för politiska beslut som gjorts innan hon blev politiker och jag kan bara hålla med. Jag såg inte vinsten med att sälja nämnda värmeverk då, men likt Susanne så var jag en ”vanlig medborgare” då.

Min undran är om Jonzon tar ansvar för politiska beslut som gjorts innan han själv blev aktiv inom politiken. Jag tror inte det.

Nåväl. Suzanne vill ha en offentlig ursäkt, men om den kommer står skrivet i stjärnorna.

* Jag brukar vara kritisk till Maria Kristofferssons bloggar där jag kan tycka både det ena och andra, men uti mellan skriver hon något bra och oftast då om integration och invandring. Så även denna gång.

* På tal om Z läste jag hans senaste inlägg och även det var intressant med tanke på kommentarerna. Anonyma göre sig icke besvär.

Det händer saker trots att man är borta 🙂

Solen lyser och det är helt underbart ute i Kultsjödalen. På myrarna lyser hjortron blommor och det är mycket ”åte”. Vi har början till ett gott hjortronår, men det är mycket som klaffa och vi väntar med spänning. Dock lär det bli tidigare än vanligt om detta håller i sig.

Nu ska här firas midsommar och jag önskar er alla en GOD OCH GLAD MIDSOMMAR i goda vänners lag, med mycket sol och glädje!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.