Södra Lapplands storslagna fjäll

Är relativt nyduschad efter att ha varit ute tre dagar med äldstjänta ute i vår dalgång på en fjälltur.

Blev uppskjutsade till Klimpen och Soldalen där vi började vår vandring in i södra Lapplands fjällterräng. Först till Slipsiken och österut ner i Korpådalen. Där slog vi halt första dagen och reste vårat tält. Sedan vandring österut, upp och förbi mellan Grouneken och ”Burgfjället” ned mitt mellan stugan i Rukkesvardo och Morrtiken till bron över Satsån, där vi slog läger andra natten. Där fick vi träffa några fiskare. Sist och idag på förmiddagen den lilla vandringen förbi Ateljén, Satsfjället och Pojken för att bli hämtade på ”Sommarparkeringen”.

En härlig tripp med ett fantastiskt ”gåarväder” genom otroligt vacker och storslagen natur och jag kan verkligen rekommendera våra fjäll i Vilhelmina och Dorotea, då dessa ligger på gränsen mellan våra kommuner.

Till min glädje ser jag att även naturvårdsverket sett detta och slagit fast det storslagna och hoppas att det kan föra med sig något gått för vårat område.

Nu ska jag ta hand om mina fötter!

Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.