Känslor viktigare än fakta?

Såg att det sista inlägget på min blogg var från den 22/7 och det var ju ett tag sedan. Men det har varit mycket under sommaren och då har bloggen fått stiga åt sidan.

För mig som politiker har den varit viktig då jag här har kunnat ge uttryck för mina ståndpunkter och delge ffa Vilhelmina kommuns väljare mina ståndpunkter och åsikter i olika frågor. Då är ju frågan om jag slutat tycka i frågor eftersom bloggen legat nere?

Nä. Så är det inte, men sista tiden har jag blivit på ren svenska ”j-ligt less på hur debatten förs i dagens politiska Sverige.

Från ett parti i Sverige (Sverigedemokraterna) så lanserade man att man skulle använda mer känslor i politiken på bekostnad av fakta och det verkar som att en stor del av väljarkåren köper detta. Och det KÄNNS som om de som köper dessa enkla förklaringar finns på högerkanten bland alliansväljare.

Att ta reda på hur det verkligen ligger till verkar fler och fler väljare tycka vara för jobbigt och ist köper Svensson en enkelt levererad  förklaring. ”Det är ju bara att……….  ”  Vad enkelt allt skulle kunna vara: Vi väljer EN ledare och alla gör som HAN (för det är en han) befaller oss att göra. Klart!

Med detta korta inlägg nöjer jag mig för denna gång!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.