Det ska f-n till att vara fritidspolitiker.

Under de senaste veckorna har det skrivits en hel del om skolorna i Vilhelmina och de flesta är anonyma tyckare i olika skolfrågor.

Det handlar för det mesta om att det är något fel på skolan (och det verkar vara Volgsjö man skjuter in sig på). Barn mobbas eller mår dåligt, rektorer hörs ha kontaktats men inget händer och allt är bara skit med skola, pedagoger/ rektorer och politiker som inte tar tag i vare sig problem eller ansvar.

Nu senast en som ”fått kännedom ” om att barn mår dåligt efter att de fått börja på Volgsjö ist för att vara kvar i Latikberg. Hur det verkligen är med den saken framgår inte av insändaren.

Är det så då?

Det jag hör om Volgsjö är positivt. Fast jag är ju politiker och begriper ingenting om man ska tro det som skrivs.

Eftersom jag har svårt att se nyttan med dessa anonyma insändare har jag svårt att ta till mig det som skrivs. Så är det med den saken.

Hå hå ja ja. Det ska f-n till att vara politiker.

6 kommentarer

 1. Patrik

  Hej Magnus.

  Som man frågar får man svar! Baserar man sitt urval på de nöjdaste föräldrar och elever samt skolledningen så är det en exemplarisk skola. Du kanske ska fråga de som har haft problem istället eller kollegorna på Hemberget om vad de tycker om Volgsjö skola. Och som förtydligande tycker jag att EN elev som inte klarar betygen är en för mycket.
  Kallar man sig fritidspolitiker så är det din skyldighet att ta reda på hur det ligger till. Annars kan du hoppa av dit uppdrag och bara vara fri.

  Med vänlig hälsning

  Patrik Marthin

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Patrik!
   Du tillhör ju en av dem som står för vad du tycker och även om vi inte är överens så hedrar det dig. Och så är det även till största delen denna gång också är jag rädd.

   Ja det är ju svårt att fråga dessa anonyma föräldrar just för att de är anonyma. Eller hur?
   Och hur vet du att jag inte har pratat med kollegor? Du tycks förutsätta att jag endast förlitar mig på skolpolitiker, men så är inte fallet.
   Men sedan vill JAG förtydliga att det gäller mer än betyg. Det gäller barn som ska må bra på skolan. Det gäller inte bara betyg här.

   I all verksamhet så ska det utvärderas och inget är så bra att det inte kan göras bättre. Och där kommer skolans kvalitetsarbete med in i bilden och vad jag vet jobbar man med det. Men som sagt; Inget är så bra att det inte går att göras bättre. Sedan kan man fundera på om en skola ska anses värdelös för att ett antal elever som det inte funkar för? Jag jobbar på en skola som under årens lopp genomgående har haft ett gott renommé, men innebär det att alla våra elever har gått ut med betyg eller haft en bra skolgång? Den skola som uppvisar ett sådant resultat tycker jag skolinspektionen ska kontrollera MYCKET noga. Det är människor vi jobbar med, ingen produktion av döda ting vid ett löpande band.

   Då det gäller mitt uppdrag och engagemang som fritidspolitiker ser jag nog mitt uppdrag som en förlängd arm mellan gräsroten och politiken och måste försöka bilda mig så god uppfattning som möjligt, men några skyldigheter?? Nä där går nog gränsen. Men min uppfattning krockar nog med din tycks det. Du har skrivit tidigare i min blogg om vilka skyldigheter man som fritidspolitiker har och jag är rädd att med din måttstock så får nog storhopen av fritidspolitiker hoppa av sina uppdrag och vara fria.

   Och man brukar säga att man får de politiker man förtjänar och anser man att min uppfattning är helt galen så står det var och en fritt att säga vad man tycker i våra demokratiska val via val av parti och personkryss. Och tar nu politikerna slut så kanske man får engagera sig själv så att allt blir som man vill ha det.

   Ha det gott!

   • Patrik

    Hej Magnus

    Nu var det kanske inte att man ska bli expert på allt men det man har en något så när hum om kanske man kan ”grotta” ner sig i. Som om man är lärare kanske man kan kunna lite mer om skolan också vidare. Både det positiva och det negativa och med det inte bara lyssna på rapporteringen från ledningen. De som har skrivit och klagat har tyckt att ledningens brist engagemang har varit under all kritik och då måste man leta andra vägar till information. Till exempel fråga hur utredningarna på barn med problem upptäcks och utreds i tid och inte lämpas över till Hemberget utan åtgärd.
    Då kanske det inte är konstigt att om man skriver att man är fritidspolitiker och lärare anses vara en ”expert” som borde kunna och inte bara repetera partipropaganda som inte har någon verklighetsförankring.

    Med vänlig Hälsning

    Patrik Marthin

    Ps Du kan ju kolla hur det är med behörigheten hos Volgsjös lärarkår Ds.

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

     Hej Patrik!
     Vad jag vänder mig emot är anonyma skribenter som sprider hörsägen och rykten och som i min värld inte för med sig något gott.

     • Patrik

      Hej Magnus.

      Ordspråket säger väl ”Ingen rök utan eld” eller hur? Även om de är anonyma och framförallt har/haft klagomål på skolledningen är det väl ingen orsak till att avfärda deras information om oegentligheter som ”skitsnack” utan läge att själv ta reda på fakta från båda sidorna.

      Med vänlig Hälsning

      Patrik Marthin

     • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Jag vet inte vem som avfärdar dem som ”skitsnack”?
      Men ett är säkert: Inte låter jag mig styras av gamla ordstäv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.