Virtuellt vårdrum I Kultsjödalen

Sedan dryga året har jag engagerat mig i frågan om att upprätta ett virtuellt vårdrum i Kultsjödalen likt en modell som finns I Slussfors, Storumans kommun.

Kort beskrivit är tanken med detta vårdrum att det ska vara en KOMPLEMENT till den distriktssköterskemottagning som finns med allehanda teknisk utrustning för att själv ta olika prover som man som människa i glesbygden behöver göra. Blodtryck/prover etc.

Det finns idag teknik som gör att man kan göra mycket av detta själv och på så sätt avlasta den ordinarie distriktssköterskan som då kan prioritera annorlunda. Så fick iaf jag och några med mig det förklarat då vi var på ett möte om detta vårdrum här i Saxnäs i maj 2015.

Men ett ”krav” från landstinget var att det finns ett intresse från den egna befolkningen om detta och det kan ju vara förståeligt. Varför satsa resurser på något som ingen använder?

Ett nytt möte skulle till efter detta, men det drog ut på tiden och jag har hållit utkik efter detta möte, Ringt och mailat i med frågan vad som händer i frågan, men det har varit dött. Jag tog upp frågan med landstingsrådet Peter Olofsson (S) nu sist han var uppe till Vilhelmina.

SÅ. Äntligen ett möte blev utannonserat uppe i Klimpfjäll onsdag den 20:e februari. Jepp! På onsdag blir det upp till Klimpfjäll……….

Den som nu är lite uppmärksam märker att det är något som inte stämmer och det fick jag veta igår…….Mötet var i måndags…. Jag kanske skulle ha läst det lite bättre…

Snopet, men jag hoppas det var givande och jag följer ändå frågan med stort intresse.

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.