Demokratiarbete i dess grundform

Har varit i Umeå med dotra några dagar, men nu skildes vi åt och jag drog till Skellefteå för Socialdemokratisk distriktskongress på Medelfors folkhögskola.

Här ska vi i dagarna två slå våra kloka huvuden ihop och staka ut den närmsta framtidens Socialdemokratiska politik som vi från Västerbotten vill att den ska föras.

Tack vare att det är partikongress är det ett mindre antal motioner i år och med oss har vi två stycken från Vilhelmina arbetarekommun. Vi i Vilhelminadelegationen har läst på och delat upp motionerna och i tisdags hade vi en fjärrkonferens där vi gick igenom det hela och diskuterade för och nackdelar. I stort tycker vi nog att distriktsstyrelsen gjort ett gott arbete med motionerna, men lite ändringar och några bifall är vi nog ute efter om vi i Vilhelmina får bestämma. Hur det blir återstår att se och en del av det demokratiska spelet.

Det är ett glatt gäng från Vilhelmina som samlas och vi har väldigt roligt. Inte överens alla gånger, men med högt i tak och diskussioner så har vi nått konsensus. Imorgon utskottsarbete och det är där som det mesta jämkningsjobbet görs för att sedan hamna i plenisalen för omröstning.

Särskilt glad är jag över att ha fått DS bifsall i min egensnickrade motion som härrör från ett samtal med en av våra bönder i dalgången och ett bevis på hur jag tycker att det ska gå till inom politiken. Från gräsrot till sina lokala politiker som för frågan vidare upp genom det demokratiska systemet. På något annat vis kan vi inte göra så länge vi anser att vi ska hålla oss till det demokratiska systemet.

Sedan får vi se var den hamnar och vad det blir av den. Min tanke är att även om den inte finner vägen ända fram så kan den så ett frö och till slut bära frukt. Kanske naivt, men så ser jag det.

Ha en trevlig helg allihop!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.