Snus, mus och brännvin

Så har då nästa man fallit för frestelsen av att få ett kontokort laddat med pengar som man tror varit liksom ens egna.

Transports ordf. Lars Lindgren avgår efter att Aftonbladet avslöjat hur han farit med transportförbundet medlemmars medel.

Det har varit spritnotor, resor och lägenheter. Det gamla vanliga.

Det mest bedrövliga är att detta är något han själv tydligen kritiserat tidigare, men det kanske bara var avundsjuka. Vad vet jag.

Det som jag reagerar över är hur dessa tjänar goda, reda pengar som deras medlemmar betalar, men ändå inte anser sig ha råd att betala sina egna spritnotor.

Jag har svårt för att förstå detta.

Skäms!

 

Etiketter:

3 kommentarer

 1. Edor Abrahamsson

  Fria resor och bjudningar hör väl till vår kultur oavsett och när du kommit dig upp en bit i livet eller i olika hierarkier och då även inom partipolitik, fack etc. Förre kommunals ordförande avgick ju som vi vet och har nu gått med i Fi tillsammans med Gudrun Schyman. Hon fördömer nu socialdemokratin och verkar närmast glad att ha fått (tvingats?) lämna den.
  Tror du också det är sista gången vi får läsa om sånt här? Jag reagerade inte speciellt mycket. Jag ser det mera som ett inslag i ”arbetet” på det sätt det är utformat. Kanske också den manliga kulturen har betydelse inom det här.
  Såg också nu de ifrågasattes när S-umans kommunalråd blivit bjuden på lite diverse av S-efteå kraft. Så här går det väl till överallt. Gör det inte?

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Edor!
   Jo inte är det sista gången vi ser detta.
   Och det kanske inte är så konstigt heller och det kan nog som du skriver vara en manlig grej, speciellt då det gäller spritnotor verkar det som.
   Detta är heller inget unikt för politik och fack och vi läser med jämna mellanrum om höga herrar inom näringslivet som verkar ha en taskig moralisk kompass. Men dock kan då iaf jag komma ifrån att det svider extra då det är förtroendevalda. Och det är nog där den stora skiljelinjen ligger. Förtroenden som sviks.

   • Edor Abrahmsson

    Jag vet inte hur det funkar inom dessa kretsar. Men är det inte så också, generellt att det offras någon här och där för att det sedan ska få oss tro det är bra. Kommunismen och Nordkorea där räcker det inte med avsked och bli uthängd. Det blir man hängd på riktigt eller hur han gör eller befordrar till någon, den sinnessjuke ledaren. Riktigt så långt har vi inte gått. Här har vi i gengäld där det är mera regel än undantag att leva gott på andra. Jag tänker då främst på all korruption vi ser. Arbetaren, den som i regel ser till att samhället rullar ifrågasätts nästan alltid. Denne är oftast klämd mellan arbetsgivare-fack. Jag kanske röstar på Fi nästa gång 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.