Bättre allt till alla än till några få…

Nu börjar socialdemokratisk reformpolitik ge sig till känna där vi bygger ett samhälle som håller ihop.

Studenter, barnfamiljer, ensamstående, pensionärer… De överskott som den rödgröna regeringens politik genererar investeras åt oss alla. Inte några få.

Det är roligt att vara socialdemokrat nu.

(Och självklart ska Vänsterpartiet ha sin beskärda del av berömmet)

Etiketter:

3 kommentarer

 1. Leif Danielsson

  För första gången sedan Palmes tid presenteras en budget som för en gångs skull gynnar vanliga människor. Det känns som att vakna upp ur en mardröm, där maran bestått av borgerlig politik.
  Jag kan inte förstå hur vi kunde gå på borgarnas bluff. Att det går att lura ett helt folk med någon tusenlapp i skattesänkning, samtidigt som man gödslade pengar över de som redan hade mest. Samtidigt försvann pengar som behövdes till vård, skola omsorg, infrastruktur etc.
  Men alla var tydligen glada över tusenlappen, innan de insåg att, vad nu då, skolan funkar inte, jag får inte vård när jag behöver, vägarna är så dåliga att min bil rasar ihop. Var allt detta negativa värt en ynka tusenlapp i månaden, blev hela svenska folket övre medelklass över en natt?
  Inför nästa val kommer borgarna åter igen att förfasa sig över höjda skatter, vad annars har de att komma med…ingenting som är bra för gemene man i alla fall, det är ett som är säkert!
  Slutligen, som ett patetiskt exempel; Maria K. framför som vanligt rena lögner i skattefrågan på sin blogg. Hon hävdar att föreslagana skattehöjningar drabbar låginkomsttagare och pensionärer. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta över hennes penibla försök att verka sakkunnig på skatteområdet. Det vore bättre att förbigå hennes dravel med tystnad, men jag kunde inte hålla mig.
  Glöm aldrig att hon inte ens klarade av snöskottningen i Vilhelmina. Hon hade visst inga pengar till dyra entrepenörer, eller hur det nu var..

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Leif!
   Hade författat ett svar, men det försvann :-((
   Nåväl. Håller med dig och tycker att det är bedrövligt att direkt det är reformer till den lilla människan så är det åt h-vete enligt borgare och SD. Då kallas det ”valfläsk”.
   Och höjningen av skatten på ISK-konto är där detsamma går på i ullstrumporna är direkt löjeväckande där den som har sparat 80 000 kr får en skattehöjning på en 50-lapp/år. Och det på en sparform som redan är gynnad skattemässigt.
   Ha det gott!

   • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

    Oj vilken dålig svenska. Men jag skyller på brådskan efter att mitt inlägg försvann. Ska skärpa mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.