Oktoberdag

Med ett helt underbart oktoberväder kunde jag inte låta bli att gå ut en sväng i morse och det är fantastiskt då det är ett par plusgrader, nästan vindstilla och morgondiset ligger som ett lock och döljer Satsfjället i bakgrunden. Jag är lyckligt lottad som får bo i mitt kära Saxnäs.

DSC_0155

Lite senare på promenaden uppenbarade sig det nya tomtområdet väst på byn och nu när löven fallit så syntes det väldigt väl. Det fick mig att tänka på den skrivelse vi skrev från Kultsjödalens S-förening om hot och möjligheter inför framtiden i Kultsjödalen. Utvecklingen går framåt och är svår att stoppa, om det nu är det man vill, men man ska ha klart för sig att vi gör ingrepp i naturen och kulturen och då gäller det att vi har välgrundade, långsiktiga och kloka beslut. Ett sådant var att tillsätta den sk. Kultsjödalsberedningen för att kunna ligga i framkant och möta den utveckling som kommer.

På bilden syns det nya tomtområdet ”Middagskullen” (men som för oss lokala alltid varit Lole) och är ett tomtområde med ett 60-tal tomter och där har det nu byggts för fullt sedan några år.

DSC_0156

Etiketter: , ,

6 kommentarer

 1. Judy

  Nice pictures. Have just discovered relatives in Saxnas. They are on my husbands side of the family. What’s the population of the town. We live in a small hamlet of just over 250 people in Alberta, Canada. Judy

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hello and thank you Judy!

   Aprox 180 inhabitants in the village of Saxnäs.
   Fun to hear that you have relatives in Saxnäs. From my family (The family of Kristoffersson in Fjällboberg) a whole bunch went over to Canada in 1906. Most of them to North America and Canada and I think a lot of them now live in a town, Hay Lake in Alberta.
   Take care!

   • Judy

    Thanks for the reply Magnus! I came across your blog and in my family history research discovered you are related to my husband. Have been in touch with Mikael and received a nice e-mail and photos from Leif. We look forward to knowing more about the family. Judy

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

     Ha ha! A small World…
     Mikael is my brother!
     Leif a cousin to my mum.
     Hope to her from you!
     //Magnus

     • Judy

      It sure is a small world! Do you have an e-mail address so that we can stay in touch? Gary doesn’t know the Swedish language so I’m glad we can communicate in English. Thanks to the internet staying in contact is so much easier. Your family in Canada, Judy & Gary

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.