Smart tillväxt på Grand

Veckorna går rasande fort och jag försöker ta in så mycket som möjligt för att komma in vad det innebär med ”kommunalrådsjobbet” och det är inte lite.

Många inplanerade möten sedan tidigare, men även egna med såväl enskilda personer som med representanter för olka verksamheter och organisationer.

Igår drog jag ned till Stockholm och invigningen av Västerbotten på Grand 2018. Ett event som nu firade tjugoårsjubileum och där politik, näringsliv och organisationer träffas för att marknadsföra vår region. Ett omdebatterat evenemang som varit form för mycket tyckande om dess berättigande.

Från Vilhelmina var vi två representanter, undertecknad och Kommunchefen och ganska direkt kände jag att det var bra att ha med en rutinerad herre med ett betydligt större kontaktnät än mig själv. Mycket handskakande och berättande om vem jag är och det leder till vidare samtal om vår kommun, hur vi ser på olika saker. Samarbeten söks , frågor rätas ut.

Årets tema är ”smart tillväxt” och ett antal föreläsningar/seminarier inom området hölls och även en paneldebatt. Både ris och ros enligt mig, där både Handelsminister Ann Linde (S) och Moderaternas nye partiledare Ulf Kristersson talade. Jag kan tycka att dessa två hörde till det mindre intressanta då iaf jag tyckte mig märka utifrån deras tal att det är valår och på något vis kändes det inte aktuellt  med det i detta sammanhang. Men det är ju jag det.

Man kan tycka att det finns andra ”indirekta samtalsvägar” via telefoner och annan media, men direkta möten öga mot öga ska inte underskattas.

Till evenemanget bjöds gästerna det på den omtalade buffén med Lokala Västerbottniska läckerheter presenterade av matikonen Ella Nilsson.

Innan jag gick ifrån kvällens begivenheter fick jag med mig en liten chokladask med ett antal godbitar och till min glädje fick jag se att det var vårt egna Pralineriet i Vilhelmina som levererat dessa…..

Inte utan att man blir stolt som en tupp då ”vi” får visa upp de kvalitetsprodukter vi trots allt har inom vår kommun.

Vad fick jag med mig då?

Främst nya intressanta kontakter från politiken i vår direkta närhet, bl.a träffade jag Thomas Mörtsell, (C) kommunalråd i Storuman och vi har en del gemensamt att ta tag i bl.a då det gäller Inlandsbanan, men även i det pågående arbetet med att försöka skapa en vinterled mellan Kust till Kyst. Sagaleden som isf kommer att sträcka sig från Höga kusten i öster till Vega i Norge i väster och som till stora delar kommer att gå igenom Vilhelmina kommun, men även en liiiiiten bit genom Storumans kommun.

Men även en starkare insikt att ska man göra sin röst hörd (Vilhelmina kommun och dess medborgare) måste man vara med på de arenor där samtalen förs. Så är det bara.

I detta nu sitter jag fast på Arlanda då de fick lite snö och ”kaos” råder med försenat flyg med två timmar, men då fick jag göra bort några mail och även tid till detta.

Ikväll kl 18 kommer du väl på Politikercafet vi Sossar ställer i ordning på Folkan.

Jag kommer iaf. Ha det gott!

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.