Inspirationsdag med Svenskt näringsliv

Idag var jag inbjuden till en inspirationsdag med Svenskt näringsliv som kort och gott går ut på hur vi kan utveckla vårt lokala näringsliv.

Det finns ca en miljon företag och nästan alla (99,4 %) är små företag (företag med mindre än 50 anställda. Vilket kan ses som stora med våra mått mätt) 75 % av dessa är få/enmansföretag och där är nog storhopen av våra lokala Vilhelminaföretag.

Företagen är viktiga då de genererar jobb, som genererar skattepengar, som genererar välfärd. Egentligen ganska lätt, men vad som skapar ett gott företagarklimat är inte lika lätt, och många var det som grubblade på hur man skapar detta.

Dock tror jag att det krävs att alla parter, politiker, tjänstemän och företagare pratar samma språk och drar åt samma håll för att lyckas, men jag känner mig förhoppningsfull inför framtiden.

Tips, erfarenheter och idéer utbyttes under dagen av både föreläsare och deltagare.

Jag vill passa på att lyfta vår näringslivsenhet som jobbar mycket med dessa frågor och som jobbar tätt med företagarna. 185 unika besök under 2017 har det blivit och av den undersökning man själv gjort visar den på att de  ”får jobbet gjort”. Företagen är nöjda med besöken och den hjälp de får. Ett gott betyg till näringslivsenheten.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.