Årsstämma SRFF

Efter att igår kväll kommit ned till ett vårigt (+ 16 grader kl 20:00) Kristianstad ska jag idag medverka på SRFF och deras årsstämma.

”Svenska Regionala Flygplatser AB (SRF) ägs av Svenska Regionala Flygplatsförbundet (SRFF) som är ett samarbetsorgan för Sveriges icke-statliga flygplatser. SRF verkar för att utveckla flygtrafiken och därmed tillgängligheten för alla Sveriges regioner.”

Flyget är ett omdebatterat transportslag i dessa dagar och den rödgröna regeringens flygskatt har diskuterats en hel del. Oavsett detta så tror jag att vi uppe i vår glesbefolkade del av Sverige har en stor nytta av flyget. Tåg och buss i all ära, men som kommunikationerna ser ut idag så är vi beroende av flyget. Avstånden gör att tidsfaktorn spelar stor roll och för jobbpendlare och våra företag i regionen är flyget av stor betydelse. Att vi sedan i Vilhelmina jobbar för en utbyggnad av flyget tror jag inte undgått många.

SRFF är ett förbund som bevakar våra små, regionala flygplatsers intressen i Sverige och nu är jag och tjänstemän nere för att bevaka Vilhelmina och South Lapland airports intressen.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.