DÅK 2018

Idag lördag drar årets distriktskongress, DÅK för Västerbottens Socialdemokrater igång.

Vi håller till på Hotell Lappland i Lycksele. Tidigare brukade vi hålla till på Medle Folkhögskola ,en förnämlig anläggning, men då främst vi från Inlandet ansett att den ligger lite ”ocentralt” för vår del och medfört långa resor med extra övernattningar kom en ändring till stånd. Nu varvar Medle och Lycksele an var år. Mycket bra.

Mycket ska avhandlas efter året som varit med div. val och framförallt behandlingar av alla motioner.

Jag är nominerad till Distriktsstyrelsen från min egna arbetarkommun Vilhelmina samt av valberedningen, men det är fler kandidater än platser så vi får se var det landar.

Motioner ska behandlas och det finns några som det kan bli mycket diskussioner kring. Bl.a en som handlar om LSS som jag tror kan bli omdiskuterad (eller inte, vem vet?).

Ett valprogram ska fastställas och partifolket ska peppas inför kommande valrörelse där det är viktigare än någonsin att vi nu efter att ha lyssnat in vad folket, dvs. ni ser på våra framtida utmaningar och förklarar hur vi vill förändra samhället till att bli mer jämlikt. Mellan fattig och rik, man och kvinna, stad och land.

Det finns många utmaningar att ta sig an, men tillsammans klarar vi det.

Vädret verkar iaf. vara på topp och jag hoppas att ni passar på att njuta av den sista delen vårvinter och jag avsluta med att önska er en skön och trevlig helg!

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Lycka till med alla motioner och din kandidatur till distriktsstyrelsen. För övrigt trevligt att stifta bekantskap!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.