Snällhetsdokument

Vi Socialdemokrater bjöd in de övriga partierna till en träff i måndags gällande det kommande valet och den mandatperiod (2018-2022). Detta för att samtala om spelregler och uppförande mot varandra. Vilhelminapolitiken har tidigare under historien utmärkt sig för ett dåligt politiskt klimat och tittar man på både det nationella som det internationella planet finns fog för att känna en viss oro.

Som ett resultat av klimatet på hemmaplan antogs det inför valet 2014 ett uppförandedokument (av vissa framställt som snällhetsdokument) med riktlinjer där samtliga partier gick med på i möjligaste mån följa det för att få till ett bättre politiskt klimat. I mitt tycke ett mycket bra och nödvändigt dokument som pekade ut det som många tar som självklart, sunt bondförnuft, men där jag hävdar att om det nu var så självklart så kan jag undra varför klimatet var som det var?

Dock tillhör nu detta historien och jag tror att de flesta är överens om att det funkat betydligt bättre under denna mandatperiod (2014-2018).

Under måndagskvällens möte höjdes röster om en överenskommelse skulle vara nödvändig och även partier som till en början inte skulle skriva på en ev. överenskommelse av olika anledningar.

Inom Vilhelminas socialdemokrater är vi överens om att skriva på ett ”snällhetsdokument” och jag hoppas att alla andra kan komma till samma slutsats.

Till slut till den som undrar hur detta dokument ser ut och vad det innehåller kan du läsa det här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.