Midnight Light Festival

I fredags och lördag var det musikfestival för andra året i Vilhelmina. Midninght Light Festival  gick av stapeln.

Redan på fredagsmorgon kom det in folk via buss (från Göteborg) och även folk via Inlandsbanan. De mottogs av bl.a vår kommunikatör som delade ut en del information om vår fina kommun och vem vet. Det kanske finns en och annan potentiell framtida Vilhelminabo bland denna yngre skara människor.

Redan under dagen började det höras band som soundcheckade och på kvällen drog det lös på riktigt.

Från Sossehåll var vi ute både på fredag och lördag och gick runt bland folk. Lyssnade in och pratade framtid med Vilhelminas befolkning och det känns väldigt inspirerande.

Jag hade en del åtaganden även på lördagen och passade då på att lösa in mig på fredagskvällen och fick då chansen att lyssna på plats. Ett av banden var Orkan, ett proggband från Göteborg och de öste på precis som förra gången jag lyssnade på dem. Kul!

På Lördagen var det Volvomeet utanför Folkan och där var det full rulle bland gamla Volvoklassiker. Mycket folk som gick runt och även här var vi från Vilhelminas socialdemokrater på plats. Många goda samtal som uppskattas och som ger inspel i hur vi tillsammans kan ta vår kommun framåt.

Vackert väder och glad publik rösstade fram Inga Jonssons Volvo P1800 till priset Peoples choice. Senare drog de iväg upp mot Fjället och Stekenjokk där träffen forstsatte.

För egen del blev det lite spelmansstämma som kröntes med att jag fick nöjet att dela ut Vilhelmina kommuns kulturstipendium och en check på 10 000 kr till Carina Strömberg. Hon har varit verksam inom Vilhelminas kulturliv bl.a inom släktforskning, Bernard Nordh-sällskapet och drivande i Vilhelmina-biennalen.

Sist vill jag rikta ett tack till alla som engagerat sig i denna helg och för det engagemang och jobb de lagt ned på alla olika arrangemang.

Mycket folk har rört sig på samhället och jag har träffat många som skrutit på allt från festival till Volvoträff.

Det ni gör har en oerhört stor betydelse för Vilhelmina då samhället lever och får visa upp sig från sin bästa sida. Att det sedan är bra väder gör ju inte saken sämre.

 

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Mia

    Hej Magnus! Det var verkligen trevligt att få prata om Vilhelminas potential med dig under MLF. Hoppas du minns att jag poängterade den dåliga skötseln av strandleden – Vilhelminas troligtvis mest uppskattade motionsstråk? För mig som är ideologiskt obunden spelar det ingen roll vilket styre Vilhelmina hade när strandleden kom till. Den behöver och förtjänar sitt underhåll ändå.
    Stor eloge till dig som pratar med vanligt folk!

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej och tack Mia!
      Dagen efter var jag och tänkte kolla upp det jag sade om Strandleden men berörd tjänstemän var inte inne.
      Jag ska erkänna att sedan glömde jag bort det innan jag själv gick på semester.
      Dock har jag inte glömt det helt och jag vet att det finns en plan för den och jag ber att få återkomma i ärendet.
      Ha en skön sommar och cykla inte i diket 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.