På resa i Vilhelmina

Har nyss kommit hem efter en lång dag ute i vår fantastiska kommun Vilhelmina.

En av mina ambitioner när jag fick förmånen att kliva på uppdraget som kommunalråd i Vilhelmina var att jag skulle avsätta tid för att vara ute i kommunen. Möten och kontor hör till jobbet, men kontakt med kommunen och dess folk är minst lika viktig. Men tiden är begränsad och det är först nu som den medgett dagens övning och träffar.

Möten i våra egna verksamheter, men även ute bland våra företag för att träffa folk och få input i arbetet med allt som hör till kommunalrådsrollen.

De flesta vet att jag har haft min hemvist i väster och Kultsjödalen, men då Vilhelmina är Sveriges 7:e största kommun finns det så mycket mer att lära känna.

För ett par veckor sedan körde jag och kommunchefen runt i de östra delarna av kommunen och idag blev det det norra och nordvästra delarna. Och jag är tacksam att han tog sig tid då det är en sak att lära geografin, men det är så mycket mer att lära sig.

Dagens tur gick på norra sidan Vojmsjön för att komma fram i Dikanäs. Kittelfjäll och ändå upp mot Gränsjö för att vända tillbaka och köra på norra sidan Malgomaj.

Vi bor i en fantastiskt vacker kommun, men bitvis blir vi påminda om den urbanisering som varit. Många byar är mer eller mindre tömda på folk och det är med visst vedmod jag ser ödehusen med lägdor som växt igen.

Men sedan dyker det upp små guldkorn med en levande landsbygd och där det slås och faktiskt går ett och annat kräk.

Inbjudna på kaffe i Dikanäs för friska politiska samtal och sedan en glass på COOP för att avsluta förmiddagen med en paltlunch i Henriksfjäll.

Rundkörning i ett Kittelfjäll som känns som en enda stor byggarbetsplats. Utvecklingen går med stormsteg och mångmiljoninvesteringar på alla håll och kanter.

Fika hos damerna i Gränssjö som visade oss deras fantastiska växtfärgade garner nere vid Vapstälven.

En sista glass vi Sista utposten i Kittelfjäll innan vi körde tillbaka till Plassn.

Vi har alla möjligheter att utveckla vår kommun och det är jag fullt övertygad att vi ska göra. Vi har många utmaningar, men fantastiska möjligheter. Det är upp till oss att ta oss än dem, men gör vi det tillsammans kan inget stoppa oss.
Ha det gott!

8 kommentarer

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Bergis!
   Jag försöker hålla en någorlunda anständig ton på min blogg, men du passerade en gräns förra gången och innan jag överhuvud taget svarar dina ev. vidare framtida kommentarer så skulle jag vilja att du utvecklar din förra. Sedan får vi se.
   ”Du är bara en i raden av lata politiker som ser sin chans byta ut det ordinarie tråkiga jobbet mot att gå på partimöten och få fullt betalt för detta. Du som bor nära Norge borde snegla på dem. Varför lyckas norrmännen men inte vi? Det är därför att dom satsar på välfärd istället för massinvandring. Men du skiter i det så länge du får resa till dina politiska möten där någon annan betalar ditt uppehälle. En skymf för glesbygden och en falsk lat människa är du som utnyttjar systemet.”
   För den läsare som missat denna kommentar så finns den postad under inlägget #alliansenhjärtasd.

 1. Ann-Sofie Gavelin

  Hej Magnus,
  Jag blir så peppad av det du skriver! Och hur du antagit dig uppgiften som kommunalråd tror jag är rätt väg att gå. Och att alla kan få läsa vad som händer här i kommunen. Då folk klagar över att vi snart inte har någonting kvar, brukar jag svara att det då finns plats för allt. Jag har hela tiden känslan av att vi kan bli bäst. Bara vi inte drabbats av det naturliga fenomenet hemmablindhet. Vi har och kan så otroligt mycket i denna kommun, av både kultur och annat kunnande, som inte finns någon annanstans. Det visar oss turisterna som besöker oss. OCH… så skriver du precis som jag känner och tänker, att vi har alla möjligheter.

  Glad semester!

 2. Inga-Britt Gustavsson

  Heja på … säger jag bara ! Bra skrivet . Är utflyttad från Strandkullen sen drygt 50 år . Men , jag följer med vad som händer i min hemkommun .
  Bry dig inte om den där Bergis . Han brukar även angripa mig i min blogg . Rasistiska motiv !

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Britt!
   Tack för det!
   Vi gör så gott vi kan och sedan får vi se hur långt det räcker.
   Ha en skön sommar!

 3. Gunnar

  Heder åt dig som svarar på alla inläggen. Andra jämförbara personer har bara envägskommunikation, utåt. Kanske inte så trevliga ibland och att inte svara eller ens lägga ut dem skulle jag inte klandra.

  Ha en trevlig sommar

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Tack för det Gunnar!
   Jag försöker och de som inte kan hålla sig någorlunda hyfsade (Iaf enligt mig) blir bemötta därefter.
   Ha en skön sommar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.