Laga efter läge

Efter att ha tömt ut det sista krafterna i söndags och vaknat upp på måndagen med känslan av att vara som en urvriden ”diskschlarva” tog jag mig ledigt några dagar för älgjakt uppe i Saxnäs.

Ledigt och ledigt är att överdriva då valresultat både på riks och här i Vilhelmina öppnat upp för stor osäkerhet och telefonsamtalen avlöst varandra på löpande band och med flera kvällsmöten nere på Plassn.

Vi Sossar backade med ett mandat här i Vilhelmina vilket var en besvikelse, men sett ur ett vidare perspektiv inte så dåligt. Det är inte bara kalla höstvindar som blåser nu utan de kommer även från högerhåll.

Men det är inget att grämas över. Folket har sagt sitt och det är att laga efter läge.

Hur som haver. Vi landade ändå på nästan 37 % och 10 mandat i fullmäktige och blev därmed klart största parti i Vilhelmina. Centern gjorde ett starkt val och slutade på dryga 29 % och med det 8 mandat.  Fyra partier knep varsitt mandat och det är nu åtta partier i Vilhelminas kommunfullmäktige som ska göra upp om de 27 åtråvärda platserna i vårat fullmäktige.

Alla partier lär nu sitta och gå igenom sina resultat och spåna inför framtiden och förhandlingar lär komma nu i veckan.

Liksom alla andra ska vi Vilhelminasossar förvalta det förtroende vi fått på bästa sätt. Viktigast att ha för ögonen är att det är Vilhelmina kommuns väl och ve vi har för ögonen.

Mer lär komma till veckan.

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.