Samtal med länsstyrelsen och gruppfullmäktige

Kom hem igår kväll efter två givande dagar på Plassn.

På torsdagen träffade jag Tjänstemän från Länsstyrelsen som var ute på sin återkommande inforunda till fjällkommunerna. Sommar och vinterkeder anläggs. Broar, vindskydd och kojor byggs. Det läggs ned stora resurser i vår kommun. Detta trots M/KD 0ch SDs servettbudget som drog ned starkt på anslagen till naturvård, men som återställdes till stor del av den rödgröna regeringen.

Men vad är på gång? Vad har gjorts sedan sist? Hur ser vi från kommunen på vad vi tycker Lst ska prioritera? Bra och givande samtal tillsammans med kommunalrådet och kommunchefen.

Fredagen bjöd på en dag av genomgång inför Kommunfullmäktigemötet som går av stapeln nu på måndag i form av ett gruppmöte. Kort och gott kan man säga att vi gick igenom den dagordning och förberedde oss för de ärenden som vi ska avhandla. Interna diskussioner som avhandlas i de olika frågorna och där tankar stöts och blöts. Och vad kan det vara då?

Saxnäsgårdens äldreboende, kommunal upphandlingspolicy, beredningen av utbildningsnämndens lokaler ur ett hållbarhetsperspektiv- slutrapport, förslag till kommunalt säkerhetsprogram, resursfördelningsprogram -SKL (prislappsmodellen), redovisning av partistöd, avsägning valärenden, remissbetänkande ang. förslag till nya regler för reseavdrag osv, osv….Det finns att diskutera.

En ”briefing” från kommunchefen om det senaste läget i kommunen hans även med.

En bra dag som blev kväll innan jag kom hem.

Idag ska jag, mina syskon, barn och barnbarn och tjocka släkten hylla min lilla mamma som fyller prick 80 idag!

Ha en trevlig helg allihop!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.