Målning och fullmäktige

Har just kommit in efter att ha målat färdigt delar av kåken. Västra och södra väggarna. Öster sparar jag till nästa år och norr ser ut som den är nymålad trots 25 år på nacken så den får vara. Klassiskt röd slamfärg med vita knutar. Blev så bra.

Imorgon måndag är det fullmäktige, men det blir utan mig denna gång. Efter att ha satt mig i ”frivillig karantän” pga yngstjänta som blev hemskickad till fjället och är en högriskare så har vårvintern/våren varit knepig. Tillsammans tog vi i familjen beslutet att detta fullmäktige fick vara iom att det inte gick att köra på distans då risken för överklaganden var för stora och flera mycket viktiga beslut MÅSTE tas. Men jag har många goda kamrater i partiet som kan rycka in och jag är inte oersättlig på något vis.

Morgondagens fullmäktigemöte är starkt präglat av Coronapandemin och det kommer att vara speciellt möblerat för att minska smittspridning. Även dagordningen är rumphuggen för att det ska vara så kort som möjligt. Allt för att vara på den säkra sidan. Vi hade hoppats på att kunna anordna mötet på distans, men vårt reglemente tillät inte detta. Dock ska det klubbas ett nytt som gör att OM vi behöver ha fullmäktige på distans så ska vi kunna ha det. Vi har erfarenhet av att distansmöten blivit överklagade och detta ställde till en hel del elände i administration och kostnad.

Budgeten är nog det allra viktigaste som nu förhoppningsvis ska klubbas imorgon och den ska i rimlighetens namn gå igenom. Vilhelmina kommunfullmäktige är känt för att vara debattglada och det ska bli intressant att lyssna på om det blir någon debatt i budgetfrågan. Inte för att jag förstår hur man ska debattera den fantasibudget som PDI lagt med pengar (drygt 31 miljoner) som man inte har.

Eleverna hade skolavslutning i torsdags och själv ska jag jobba på skolan med sådant som ska göras efter att eleverna rusat ut, men datorn kommer att stå på och jag ska lyssna på morgondagens drabbning.

Uppdaterad nu med en länk till mötet: https://secure.quickchannel.com/Qc/create/mainshow.asp?id=526tfz

Ha det gott!

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.