Dagens Robert Nyberg

Apropå rättsstatsprincipen….

6 kommentarer

 1. Jörgen K

  Vadå apropå rättsstaten?

  Straffpåföljd har inget med rättsstaten att göra, utvisande av icke önskvärda individer har inte heller något med rättsstaten att göra. Att Polisen ska ha rätt till korrekta verktyg för snabba åtgärder tillika direktiv som gör det möjligt att beivra har återigen inget med rättsprinciper att göra.

  Vad du har att göra är tillsammans med dina partikompisar är att åtgärda det prekära läge Ni satte kommunen i för ett antal år sedan. Ni har krävt tolkningsföreträde men ännu återfinns ingen plan för återställande.

  Att låna för driften och göra stora avskrivningar löser inget, tvärtom. Du utger dig för att vara företagare men några spår går inte att finna av vare sig ekonomisk insikt eller planering. Men det kan vara förståeligt, du företräder ju ett företagarfientligt parti.

  En kommun kan inte arbeta med lamporna släckta, nu yrkas (KS §125) ett direktavdrag av drygt 37 miljoner med det enda protokollförda förklaringen är ”synnerliga skäl” utan att först definiera vad som avses. Så vad är ”synnerliga skäl” som bevisligen inte kan appliceras på vare sig vård, skola och omsorg.

  Hade en gång för mig att de tre sistnämnda var (S) huvudfrågor men tydligen verkar fiske, jakt och skoteråkning vara det som fokus alltid hamnar på.

  Du kan visa mig och skattebetalarna fel endast genom resultat, allt annat är och förblir floskler. Aktualiseras återigen frågan om upplåning för driften, är det ultimata beviset vem som har rätt och vem som har fel.

  Att Vilhelmina enligt kommunrankingen 2020 hamnar på på 264:e plats av 270, med negativ utveckling visar att kritiken skall tas på allvar.

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Jörgen!

   Ja du och Moderaterna har ju era egna tolkningar. Jag stöder mig på vad tex Svenska advokatsamfundet skriver om det senaste Moderata förslaget om att utvisa icke kriminella. Samfundet pratar om ”polisstat” vilket klingar dåligt i mina öron. Vi ser ju hur det går i div. gamla öststater där rättssäkerheten successivt montera sned. För er på den blåbruna högerkanten kanske inte det är något negativt.
   Du skriver om mina floskler, men att vara oförskämd verkar du inte ha några problem med.
   Sist:
   Jag ger dig rätt i det sista du skriver. Denna situation ska tas på allvar och vi jobbar stenhårt med ekonomin och har sjösatt förslag för att minska kommunens kostym i form av neddragningar inom kommunens olika verksamheter. Inom KS, UN, SOC och MBN. Och mer kommer.
   Kommunens kostym SKA minska, men som jag nyligen skrev. Det är en enorm (kommunens största arbetsgivare) skuta att vända.
   Ha en bra dag!

   • Jörgen K

    Utvisa icke kriminella invandrare?

    Sist jag tittade på riksdagsbeslut var Socialdemokraterna helt emot att följa proportionalitetsprincipen i fråga om att utvisa arbetskraftsinvandrare, där nära nog det minsta fel som begånget, inte av arbetstagaren utan av arbetsgivaren renderar i omedelbar utvisning. Inte kan du ha missat att Sverige utvisar mellan 800 till 1900 årligen, allt från pizzabagare till forskare baserat på petitessfel som lätt kunnat korrigerats. Här är arbetskraftsinvandraren satt helt utanför rättsstaten utan får stå konsekvenserna av regler uppsatta av ditt parti. Så varför skrevs inte bestämmelserna baserad på proportionalitetsprincipen i stället för att baseras på kollektivförsäkringar. Då hade åtminstone de som betalar skatt kunnat fortsätta med det…

    Huruvida de gamla öststaternas rättspatos då de var i sina essen kan jag bara krasst konstatera att jag definitivt inte delar din verklighetsuppfattning. Det är inte bättre nu men inte sämre heller än det var då!

    Floskler, ja du avslöjar dig genom att påstå att dina politiska motståndare är blåbruna och du drar dig inte hellre i din blogg att använda andra epitet som inte hellre fungerar utanför din församling.

    Oförskämd? Vad som är oförskämt är att trots vetskapen under ett antal år inte velat adressera problemen annat än ytligt och nu flera år försent har mage att peka finger!

    Hur var det då igen med ”synnerliga skäl” vilka skäl anföres bakom de lyckta dörrarna?
    Den delen parerade du helt.

    Att det arbetas förstår nog alla och envar, men var är de politiska direktiven och finns överhuvudtaget någon fastställd plan? Osthyvelprincipen har som bekant aldrig fungerat.

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

     Hur du får att ”fiske, jakt och skoteråkning” ligger som fokus för mig har du ingen aning om och är bara oförskämt, men jag väntar mig inget annat.

     • Jörgen K

      Märkligt att du tar åt dig, om du läser en gång till kanske du ser att jag adresserade partiet och någon annan passar bättre, som definitivt inte har gjort sin läxa. Men eftersom du verkar träffad kanske det även passar dig.

      Vad väntar du för annat då tro? Några floskler från nån gammal pamflett eller bandupptagning från nått gammalt barrikadskrän skulle kanske göra dig gladare men då kvarstår ändå verkligheten och skattebetalarna vill ha resultat. Inte bara resultat utan även adekvata svar på de frågor som löpande dyker upp.

     • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Ja vad dum jag är som tog det personligt. Borde ha tänkt på det att det var ngn annan Sosse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.