BP-21 och brottsbekämpning

5 kommentarer

 1. Jörgen K

  Spelar ingen roll att du försöker byta fokus.

  I kommunens delårsrapport finns en prognos på att styrelse och nämnders budgetavvikelse blir 38,8 miljoner för år 2020.
  Jag har ställt frågan tidigare och inget svar har lämnats, så jag väntar fortfarande och under tiden kommer allt mer och fler handlingar ut från kommunen för att betraktas i ljuset…….

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Intressant att du har tillgång till sådana siffror då kommunens samlade delårsrapport för 2020 ska behandlas först på tisdag den 6/10 i KS och ännu inte ligger ute till allmän beskådan, men jag noterar att du verkar få dina siffror från Lars Eliasson och Moderaterna som har samma siffror.

   Jag har för vana att INTE gå ut och börja kommentera saker i förväg och tycker att du ska lugna dig tills de är officiella och protokollet är justerat.
   Ha en trevlig helg

   • Jörgen K

    Så du spårar uppgiftslämnare, sist jag kollade var det olagligt men (S) kanske har andra egna regler?
    Och om det nu är 38.8 miljoner back för 2020 enligt prognosen eller om det är nån miljon därifrån är egentligen ointressant. Avsaknaden av alla former av handling och plan kan utan vidare vara satt bevisad. Det är handling och inte ord som räknas.

    Upplåningen vid årsskiftet som var samt beslutet av att med formuleringen ”att ej återställa underskott för 2019 utan åberopa synnerliga skäl att avskriva 37 141 721 kronor. ”.

    Så återigen, definiera ”synnerliga skäl” och dess härkomst då det uppenbarligen inte går att att applicera på vare sig skola, vård eller omsorg.

    Så utifrån de parametrar i ekvationen så har bevisligen inget uträttats för att komma i ekonomiskt flytande tillstånd, så det är bara att ladda upp argumenten och be om ursäkt för källspårningen, men bara förtydligandet så var det en annan, betydligt närmare ditt parti…………..

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

     Nu är du ju nästan rolig.
     Att Lars Eliasson (M) som är KS-ledamot och har tillgång till agendan och delårsrapporten med prognostiserat underskott skriver om det på sin blogg och du svarar i en kommentar på hans inlägg = ”Spåra uppgiftslämnare”
     Käre värld. Nu tror jag det helt börjar spåra ur i misstänksamheten.
     Vad synd att han inte lade ut punkten med beredningsuppdrag med förslag på besparingar som bl.a vi i KS ska titta och besluta om. Men det kanske inte är lika intressant?

     Vi har en diger lista på besparingar framför oss och om du nu ens läser denna tidning kan du tex finna reportage om de neddragningar som skolan bereder. Men det är likadant över hela linjen och gäller även Soc och KS.
     Man ska ha klart för sig att de flesta besparingar och förändringar som sker inom kommunen drabbar många enskilda människor. Det ska förhandlas med fack och nya beslut ska tas.
     Det är mycket oro inom kommunens väggar i dessa dagar och jag kommer inte att medverka i att kommunens medarbetare ska få läsa om detta på Fb, och bloggar. Så pass mycket respekt har jag för dom och det arbetet.

     • Jörgen K

      Återigen så svarade du inte på min fråga som du fått ett antal gånger nu…. Det är däremot väldigt konstigt och märkvärdigt. Det är kanske så här misstankarna besannas…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.