Hopp inför -21

Efter förra veckans stormningen av Kapitolium i Washington har spekulationerna varit många om var USA är på väg. Och även jag ska fundera/spekulera utifrån mina tankar.

Själv har jag för första gången i mitt liv sett på installationen av presidenten i USA och jag är så glad att det gick bra utan några problem vilket man hade kunnat befara efter alla dumheter från förre presidenten och hans anhang av extremhöger, nationalister, rasister, konspirationsgalningar, religiösa fanatiker osv, osv. Listan kan göras lång på antidemokrater som stöttat förre presidenten och hans eviga lögner.

Jag tycker mig se en attitydförändring gentemot alla dessa antidemokrater där man nu kan läsa och höra om högerextrem TERROR och högerextrema TERRORISTER för det är vad delar av dessa har sysslat med.

Dels kan man fundera på vad det kommer att innebära med att Trump verkar fundera på både det ena eller andra och att det i slutändan kan innebära stora svårigheter med splittring inom det Republikanska partiet framöver.

Här på hemmafronten har vi kunnat läsa och höra om svenska politiker som antingen hyllat Trump eller det Republikanska partiet. Ett parti som inte haft ryggrad att ta itu med denna xxxx till president, men som nu mer och mer vänder honom ryggen. Även här hemma tycker jag mig märka att hyllningsskarorna på högerkanten börjat svalna. Trump har blivit nominerad till Nobels fredspris  av både Sverigedemokrater och Kristdemokrater för sina insatser, men nu verkar de börjar dra åt sig öronen.

Om nu Demokraterna förvaltar dessa fyra år (två till en början innan mellanårsvalen) där folk kan se resultat kan de bygga en grund som borgar för många år av Demokratiskt styre i USA och de har en blivande tronarvinge i Kamala Harris.

Den nu insvurne presidenten Joe Biden lär ha det han gör för att läka detta sargade land där klyftorna mellan de olika anhängarna verkar vara avgrundslös. Men jag är förhoppningsfull och det är viktigt att denna jättenation gällande såväl ekonomi som militärt har ett stabilt styre.

Jag känner mig trots allt förhoppningsfull och tycker att slutet på ”skitåret” -20 och början på -21 känns riktigt bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.