Årsmöte Kultsjödalen S

Ikväll hade vi ett årsmöte med vår S-förening I Kultsjödalen.

Som vanligt (nu i pandemitider) har vi hållit det digitalt med folk från hela vår stora dalgång. Från öster till väster.

Förutom de sedvanliga punkterna som hör till årsmöten hade vi besök av två av våra riksdagspersoner, Björn Wiechel och Helen Pettersson.

Även här kom vi in mycket på pandemin, men mycket kopplat till ekonomi och de pengar som under dessa kristider kommit kommunerna till  del från den röd-gröna regeringen.

Frågor från våra medlemmar ställdes om allt från fordonsskatter, infrastruktur med Inlandsbana och laddning av bilar till jaktfrågor av småvilt och våra bägge riksdagspersoner hade fullt upp med att svara. Och även om man inte kommer fram till konkreta svar så är det viktiga medskick till våra riksdagspersoner om vilka frågor som är viktiga för oss som bor ute i periferin.

En bra och trevlig kväll och vi ser fram emot ett nytt år!

 

Etiketter: ,

8 kommentarer

  1. Bergis

    Glöm det där med laddning av elbilar tills vanligt folk har råd att köpa en elbil. Fortsättningsvis är det vanliga förbränningsmotorer som gäller om man ska upp till fjällvärlden. De stora utsläppen orsakas av länder som USA och Kina. Lilla Vilhelmina kan inte rädda hela välden.

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Det är denna ”nånannanism” som kommer att bli vår undergång. Alltid ”någon annan” som ska göra det hela och det skylls på än det ena, än det andra.
      Alla är vi små oavsett var i världen vi befinner oss.
      Vi har resurserna, vi har tekniken och leder mycket av den nya teknik som kommer. Norrland är ett bevis på detta. Skellefteå med batteritekniken och Boden med koldioxidfritt stål är två exempel.
      Vi kan och vi ska gå före anser jag.
      För miljön och vår omvärld, men även för att häri ligger framtiden med utveckling, jobb och goda affärer som bygger välstånd och ett bra samhälle.

  2. Jörgen K

    Jag åkte ner för knappt en vecka sedan och mötte en ström av fordon upp mot fjällen, konstaterade att nära 4 av 5 bilar drog släpvagn.

    Ser man på utbudet av elbilar finns ingen på marknaden som fungerar med släp.

    Pratade med en ägare av en Tesla på besök, räckvidd 50 mil ny, 40 mil knappt 2 år gammal, fulladdad med vinterföre och snömodd, -18 och gränsens är satt till 10 mil. Fasar hur långt han kommer om ett par år med ytterligare degenererat batteri……900.000:- begagnad och stöd från skattebetalarna är inte en sådan till för vanligt folk.

    Hybridbilen är det största miljöhotet i teknikväxlingen, där behövs ingen raketforskarexamen för att förstå……

    ”Vi kan och vi ska gå före anser jag” , här är det nog att du har rätt. Med den abnorma bristen på underhåll på våra vägar i inlandet och kommunernas bristande engagemang i frågan lär nog ett troligt scenario i nära framtiden vara just att de som KAN får GÅ. Bilarna är för stadsfolk med kollektivtrafik……

    Sedan hur man lever och lär, om du propagerar så ofantligt om detta så varför har inte du anskaffat en elbil? Du har ju ekonomin och förutsättningarna samt att du anser ”Vi kan och vi ska gå före”

    Eller gäller ”nånannanism” inte de som alltid kräver tolkningsföreträdet? Alltid ”någon annan” ska göra det hela och det skylls på än det ena, än det andra ….. var det någon som skrev………

    Om HYBRIT fungerar, det vet knappt forskarna ännu, man har en tidsram till 2050 innan något verkligt resultat kan fastställas och konsekvensen är att den otroliga elförbrukningen som krävs, enligt de underlag som finns, dränerar Norrlands elproduktion helt…….Så fossilfri stålproduktion är fortfarande på skrivbordet och insorterade bland pärmarna i kategorin ”önsketänkande”.

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Jag undrar vem som har ”tolkningsföreträdet, men låter det stycket stå då en diskussion skulle bli meningslös.
      Och vi ”få” här uppe behöver inget göra för att bevara vår planet. Det ska ”nån annan”; kineser, afrikaner, you name it göra.
      Huvudsaken är att vi får leka med våra leksaker på släpvagnarna.
      Och gällande hybriten? Vad vet väl Vattenfall, LKAB och SSAB som investerar miljarder i det hela. De borde ta in skarpare hjärnor.
      Dumskallar…

      • Jörgen K

        Ditt svar osar ironi vilket speglar en olustig attityd i debatten, knappast värdig en förtroendevald.
        Varför denna manöver, är det för att undgå den egentliga kärnan i mitt inlägg?

        ”Vi kan och Vi ska gå före” är en uppmaning som måste visas i handling om någon trovärdighet ska finns i orden.

        Huvudsaken är att vi får leka med våra leksaker på släpvagnarna, tja alla kan inte ha ett garage med femfalt fler lekfordon än en kan sitta på mitt i fjällvärlden. De absolut flesta som Kultsjödalen lever av, måste dra sina ”leksaker” långväga.

        Sedan har jag aldrig påstått att inget ska göras, dock är det märkligt att när det ska göras någonting ska det alltid ske där så få potentiella egna väljare påverkas.

        • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

          ”Kärnan” i mitt inlägg handlade om hur vi haft ett årsmöte inom Kultsjödalen S där jag redovisade de ämnen som togs upp med våra riksdagspersoner Björn och Helen…
          men visst finns det ironi i svaret.
          Jag är tacksam för de kommentarer som kommer in och du har ju levererat ett antal, och inte bara till mig, men innan du ifrågasätter min värdighet så kanske du ska ”skåda bjälken i ditt egna öga” och funderar på det och om det finns skäl till självrannsakan.
          Som man ropar i skogen får man svar.

          • Jörgen K

            Nej Magnus, tråden bygger på ditt svar till ”Bergis”, och inte på din träff i församlingen. Den har inte kommenterats överhuvudtaget.

            Om man ska införa ”Värdighet” i samtalet bör man hålla tand för tunga innan man uppmanar andra att ”Vi kan och vi ska gå före anser jag”. Detta är en personlig uppmaning och kan bara ge trovärdighet om du lever som du lär. Annat vore om uttalandet var uppbyggt utan egen referens, då sätter man partiets följsamhet och förmåga på spel och jag skulle då inte heller låta mig påverkas. Men nu skrev du som du skrev och fick svar därefter i tråden….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.