Fortsatt S-styre

Folket fick som de ville.

De ville inte ha något nyval och det blev inget och det är jag glad för.

Den med flest röster bildar regering. Socialdemokraterna och Stefan Lövfen med andra ord.

Vänstern drog igång en karusell som högern med Kristersson (M) i spetsen hakade på. Vädrade morgonluft.

Att fälla är lätt. Att komma med en plan B och C är svårt. Det dög Kristersson inte till och hans matematik är lika dålig som hans regeringsunderlag. Han behövde 175 röster. Fick ihop 173. Gnäll, gnäll.

”Historiskt svag regering”? Men om man själv vunnit med samma siffror hade det inte blivit det? Moderat logik i kubik.

Demokratin segrade.

Sommar och sol och jag är ute ALLT vad jag kan.

Sköt om er!

31 kommentarer

 1. Brorson

  Hur kan du påstå att folket fick som det ville, när du inte har en aning om vad folket vill eller ville? Blandar du inte ihop folket med dig själv? Det gör alla diktatorer. Därmed inte sagt att du är en diktator. Med det osäkra parlamentariska läge som rådde efter valet 2018 hade det varit en självklart att be folket om ett nytt valresultat, senast i januari 2019. Extravalet hade i så fall kunnat hållas i mars 2019, vilket Löfvén hade hotat med. Hur det hade slutat har jag inte en aning om, men jag påstår mig inte tala för hela folket. Det är just därför man ska fråga folket i skarpt läge (genom val) i stället för att självutnämnda förstå-sig-påare ska ska pådyvla folket sin egen vilja, att folket vill samma sak som de själva.

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Ja. Jag påstår det. Nä. Jag blandar inte ihop det.
   Tänk att den blåbruna högern har en en förmåga att klistra på Socialdemokrater en diktatorsetikett? Ett parti som stått på demokratins barrikader i mer än 100 år? (Till skillnad från den blåbruna högern).
   Den procedur vi nu haft har följt det regelverk vi har efter det riksdagsval och resultat som blev 2018. Att det inte föll dig till belåtenhet är uppenbart.
   En mängd undersökningar har visat att svenska folket INTE ville ha ett extra val:
   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svenskarnas-dom-vi-vill-inte-ha-nagot-extraval
   https://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/unders%C3%B6kning-majoriteten-av-svenska-folket-vill-inte-ha-extraval/ar-AALbYRU
   https://www.tv4.se/artikel/7dYi4YVyZNpn2wFYqMeONl/ny-undersoekning-svenska-folket-vill-inte-ha-extraval
   https://nyheter24.se/nyheter/962108-undersokning-majoriteten-av-svenska-folket-vill-inte-ha-extraval
   Behöver jag lägga in fler länkar?

   • Brorson

    Du gör dig fortfarande till tolk för svenska folket, utan att ha folkets mandat därtill. Du kan lägga ut hur många länkar du vill, men man kan inte ersätta val med
    opinionsundersökningar. Och tvärtemot vad du fantiserar om, hade jag inte alls varit missnöjd om ett extraval hade resulterat i att vi hade fått en socialdemokratisk enpartiregering, med eller utan stöd av V. Jag hade alltså föredragit en socialdemokratisk enpartiregering framför en S-ledd högerregering, som har lagt sig till höger om M och har inlett nedmonteringen av arbetares och hyresgästers föreningsrätt, vilket nuvarande regering har påbörjat. Och däri har jag stöd av ett antal kända S-profiler, bland dem Göran Greider. S-politiker är runt om i landet i färd med att riva ner det som tidigare generationer sossar har byggt upp. Jag är gammal nog för att ha varit en av Olof Palmes anhängare inom partiet. Jag ser också att du fantiserar om att jag skulle gilla en borgerlig regering som samarbetar med SD. Som så många andra sossar tror du att du är en tankeläsare. Med den illusionen bidrar du till ett valnederlag i nästa ordinarie val. Jag sörjer det Vilhelmina som jag högaktade. Det var när Yngve Lauritz var kommunalråd. Han var en socialdemokrat av det rätta virket. Då fanns det hopp om Norrlands inland,

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

     Och det spelades bättre boll på Gunnar Nordahls tid…
     Är ju som att jämföra äpplen och päron och vi lever i nuet med dom majoritetsförhållanden som råder IDAG.
     Jag blir dock frågande till varför man kan ifrågasätta den procedur och de regler som nu är/varit?
     349 folkvalda ledamöter har fått säga sitt. INGET extraval och Lövfen blev återvald. Undersökningarna bekräftar ju bara bilden. Är ju ett krasst konstaterande och ingen tolkning.

 2. Håkan

  Du är en helt fantastisk människa som kan göra dig till tolk för 8,5 miljoner,förlåt glömde den sista årens invällning..det är nog minst 10,5 miljoner som du gör dig tolk för,bra jobbat…

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Tack Håkan. Jag håller med i att jag är fantastisk liksom många med mig som orkar engagera oss för ett bättre samhälle.
   Du däremot som förutom har fel, inte vågar stå för din åsikt, men framförallt är otrevlig kan krypa tillbaka under din sten och komma fram till oss i ljuset då du lärt dig folkvett.

 3. Björn

  Nu kommer ju inte såssarna att styra på egen majoritet Håkan. Blir att niga för Annie och Nooshi inför varje beslut i riksdagen.
  Ska bli spännande att se om vi får en budget som alla kan godta. Hoppas inte 🙂

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Björn, Håkan, Olle, Sven, Maria. Lisa….
   En intressant kommentar med tanke på att du tycks tro att Jimmie helt själv ska få bestämma över det blåbruna blocket? Finns tre partier till som vill styra skutan så mycket som möjligt.
   Man blir beroende av Sveriges riksdags absolut minsta parti, Liberalerna och dess ledamöter och där man inte tycks kunna styra över alla (Tack för det. Finns iaf en riktig Liberal som hedrar namnet kvar).
   Situationen känns kanske igen?
   Tänkte inte på det…
   Och gällande budgeten får vi tackla problem vartefter, men det räcker med att en majoritet och kanske inte ens det för att budgeten ska gå igenom.
   Men eftersom jag är Sverigevän hoppas jag innerligt att budgeten går igenom för landets bästa.

   • Björn

    Givet har du rätt i det, att inget borgerligt parti har egen majoritet och sålunda måste kompromissa.
    Men lite fel att som du utropa sossarna som dom stora segrarna i sommarens party. Under rådande omständigheter så kommer S att ännu en gång bedriva borgerlig politik,och som jag ser det bara för att behålla makten.
    Givetvis hade det varit bättre att utlysa ett extraval så hade förmodligen mandatfördelningen sett annorlunda ut.
    Fast det kan ju ha sina fördelar att styret ser ut som det gör ett år till drygt, så hinner misären utbreda sig ännu mer…

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

     Du måste nog läsa mitt inlägg igen om du får det till att jag utropar ”sossarna som de stora segrarna”…

   • Bergis

    Ert ständiga brunsmetande gör att poliser skjuts ihjäl i tjänst. Förlama och tysta debatten på det här sättet gör att vi inte kan ta tag i stora samhällsproblem.

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

     Har inget med brunsmetande att göra utan med taskig politik från iaf 90-talet där svensk politik vandrat till höger och glömt bort den lilla människan. Framförallt av borgarna, men mitt egna parti är inte utan skuld utan får även dem ta på sig en del av skulden i denna högersvängning i svensk politik. Tom Vänstern står mer till höger idag än för 30 år sedan.
     OM Kristersson & co ville ta tag i denna fråga så skulle man ta tag i den ordentligt och omfattande med invandring och integration, men även jobbpolitik, bostadspolitik och fördelningspolitik osv, osv… Men det gör man inte utan det man skjuter in sig på är blott och enbart på de två förstnämnda och därför ser inte jag boten i mer högerpolitik mixad med taskiga SD-värderingar.

 4. Jürgen Kuhs

  Det ska till en Socialdemokrat för att förneka att vi i Löfven har tidernas sämsta Statsminister. Har man inte sett det som faktiskt hänt och händer i landet under det Löfvenska styret är det hög tid att öppna ögonen. En vän av socialdemokrati påtalar bristerna, den håller inte med dessa,
  Det är dock inte väntat att den som själv lever med ständiga misslyckanden måste backa i tiden för att finna något positivt. Sant ör att vi l nuet, men menar man det måste man också se nuet för vad det är.
  Debatten i detta ämne visar att det inte längre kan komma något vettigt från en Socialdemokrat.

  Dock får man säga att det ryckte i mungiporna och blev nästan ett leende åt desperationen hos den som klamrar fast vid fel fakta. Det var inte Löfven och Socialdemokraterna som visade styrka – omröstningens utfall berodde på Vänsterpartiets svaghet. Det borde till och med en sosse inse.

  Men, vill man påstå att demokratin är intakt och att majoritetsbeslut alltid vinner får någon i det Socialdemokratiska svikarpartiet förklara vsd ni duckat för sedan januari 2019: en majoritet var då emot januariavtalet men ni svek folket och genomförde det ändå; hur kan ni kalla det demokrati?
  Det är visat och bevisat att S bara accepterar majoritetsbeslut som går deras väg.

  Det är dags att våra politiker kliver upp ur flummet och in i verkligheten.

  Må väl
  Jürgen Kuhs

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Och du tillhör den skara som lever i verkligheten och inte i flummet anser du?

   • Jürgen Kuhs

    Du ifrågasätter vad du vill. Helt klart är att du inte fungerar som politiker heller. Professionella politiker blir inte personliga då deras politiska åsikter får mothugg. Ej heller påstår de saker om någon de ej vet något om vilket du gjort under många år med många människor.
    Uppenbarligen skrämmer det dig fortfarande att inte veta något om mig, men att gå in på personliga frågor när det handlar om politik är fortfarande helt fel. Var lugn; du klarar inte uppgiften så jag fortsätter samtala med de politiker som kan sin sak, som håller sig till politik utan personangrepp som försvar.
    Dock, den dag du inser fakta är du också välkommen till mänskligheten i verkligheten – i alla fall av mig.

    Må väl
    Jürgen Kuhs

 5. Jörgen K

  Stora frågor och små, i Saxnäs ska det tydligen snabbavvecklas Särskilda boende för de mest behövande till förmån för ett kommunalt bolag som vill tjäna lite extra på hyresmarknaden så nu tvingas uschlingarna hyra sin nya lägenhet som får ett fint namn, trygghetsboende…. Så nu blir de ännu mer utsatta och ensamma…….Om det hade föregåtts av samråd och samtal så hade nog påhittet fått annan utgång med tanke på behovet. Så tack (S) och vice ordförande för att ni körde över de svagaste igen….
  Argumentet ”pengar” känns enfaldigt vekt, det verkar lätt att (s)parka på de som tysta.

  I det stora, Jennie Nilsson (S) som du skrev så stort om för en tid sedan behövdes tydligen inte längre. Det skulle kanske varit bra med en Landsbygdsminister som av egen fri vilja besökte något norr om Tierp, speglar rakt av vad den rödgröna röran prioriterar och prioriterat. Något avtryck finns inte efter henne att finna…….

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Ja du tillskriver mig, en av 27 fullmäktigeledanöter en väldigt stor makt och det verkar störa dig. Dom beslut, stora och små som vi tagit har gett oss för handen att Vilhelminas ekonomi nu är på rätt köl. Men jag står för de beslut jag är med och tar och väljarna lär ge mig min dom vad det lider september -22.
   Gällande Jennie Nillsom så är du helt ute och cyklar då det gällde frågan om ripjakten som vi faktiskt lyckades ”fixa” och det varju bra. Jag har inga illustrationer om att du ska tycka det var bra och du behöver inte svara.

   • Jörgen K

    Har du skrivit under någon av de otaliga protestlistorna ännu?

    Fortfarande märkligt agerande där du anser att få skjuta ripor och när är endast i fokus, en ministerpost som ska värna glesbygd och regional utveckling ska inte agera lobbyist mot länsstyrelsen som Jennie gjorde. Fortfarande är ministerposten ej tillsatt vilket ger ett värdebevis på hur (S) i realiteten ser på landsbygden.

    Det är roligt att du ”står för vad du gjort” frågan är om det du gör gynnar kommunmedborgarna eller bara din egen intressesfär?

    Att ”fixa” ekonomin genom att låna känns bedrövligt, att låta pungslå och isolera uschlingarna känns bedrövligt fattigt.

 6. Kenth

  En belevad man på över 80år sa mej.
  -Den där Löfvén och Coronan är saker
  du skall veta vi aldrig blir av med.

 7. Jürgen Kuhs

  Angående svaret till Jörgen K: det är inte störande att en eller flera har vad som kallas makt; det störande är när dessa inte använder den till allas väl.

  Kenth: kloka ord från en klok människa. Tack för att du gav oss orden från denne hedervärde 80-plus.

  Man kan dock hoppas att Kristerssons taktik går hem ty då blir vi i alla fall av med Löfven.

  I orden ovan görs gällande att samtal med inläggsförfattaren är meningslösa så jag återvänder inte hit. Tack till er andra för era ord och klarsynta vinklar. Basunera ut det mera så en förbättring kan ske.

  Må väl, alla ni
  Jürgen Kuhs

 8. Kenth

  Jag vet inte om man kan kalla det S-styre.
  Snarare Löfvén styre.
  Sossarna har redan för länge sedan vikit av
  från den breda vägen Erlander o Palme stakade
  ut för partiet.

  • Brorson

   S har tagiy avstånd från sig själva, och det är ju vad de har gjort sedan 2008, när dåvarande S-ledare lovade ministerposter till MP tydligen för all framtid. S har nu nästan fullständigt tagi avstånd från Olof Palme, den politik han förde och de reformer som han genomförde.

   1. Miljöpartiet – ett borgerligt parti, som man inte kunde samarbeta med.
   2. Invandringen – skulle vara reglerad.
   3. Samarbetet med LO – regeringen splittrar LO.
   4. Arbetsrätten – urholkas nu.
   5. Rätten för hyresgäster att förhandla kollektivt – vill S avskaffa till en början vid nyproduktion.
   6. Kärnkraften. Billig och tillgänglig elenergi skulle säkra Sveriges framtid som industrination.
   7. Demokratin. Palme avgick när han förlorade val, för att visa väljarna resultatet av den borgerliga politiken. Vi bar rockmärken med texten ”Skyll inge på mig, Jag är socialdemokrat” .Vad skulle det stå på nutida ”rockmärken? ”Skyll på mig. Jag är socialdemokrat och genomför borgerlig politik”??

 9. Carina Eliasson

  Ett parti, kan aldrig bli starkare i den politik det vill driva, än storleken på det väljarstöd som partiet har/får. Alla beslut i Sveriges Riksdag är, och ska givetvis vara, majoritetsbeslut. Att vilja, räcker långt, men inte ända fram, om man inte har majoriteten bakom sina politiska förslag. När Socialdemokraterna fått mindre väljarstöd, försvagas givetvis möjligheterna att KUNNA driva igenom sin egen politik. En mycket enkel matematik: Socialdemokraternas styrka i att kunna driva igenom sin politik, mäts givetvis, som för alla andra Riksdagspartier, i antalet som röstar på S. Många fler röster- och vi finge därmed fler Socialdemokratiska riksdagsledamöter i Sveriges Riksdag! Som i sin tur ökar möjligheterna att rösta fram och igenom Socialdemokratisk politik. Det blir därför mycket olyckligt när vissa fd S-väljare istället missnöjesröstar på t ex SD, och därefter kritiserar S allt mer, för att inte driva sin politik mer tydligt. Det är ganska omöjligt, i det parlamentariskt uppsplittrade läge vi har numera. Där bl a S försvagats i den takt som fd väljare byter parti.
  Man kan inte begära att ett parti ska kunna bli starkare, genom att samtidigt själv medverka till att göra deras förutsättningar svagare! Jag är själv Socialdemokrat och har så varit sedan jag fick börja rösta på 1970-talet. Jag vet att mycket förändrats i politiken, och i landet. Men aldrig att jag inbillar mig, att Sverige blir bättre, med en helt borgerlig regering, dessutom tills med SD! Kanske behöver folk få uppleva skillnaden, om än den skulle komma att slå mycket hårt mot många samhällsgrupper. Tyvärr. Vill man ha Socialdemokratisk politik rakt igenom, måste väljarna ge sitt majoritetsstöd!
  Jag, står fast vid min egen politiska grundövertygelse.
  Jag vet ju, att inget parti har någon trollstav.
  Det är tålamod, övertygelse och optimism, som behövs.
  Det mesta går om man vill – men vill väljarna ge Socialdemokraterna i Sveriges Riksdag de absolut nödvändiga FÖRUTSÄTTNINGARNA att KUNNA driva den viljan, genom större väljarstöd?
  🌹Det, vet bara framtiden🌹.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.