Bedrövligt beteende

Jag startade min blogg 2013 och har haft mycket nöje av den i form av att få delge er mina läsare, mina tankar om olika spörsmål och fått ta del av era kommentarer. Jag tar åt mig av det ni skriver. Håller inte med om allt, men lär mig ständigt.

Jag har nu under mina sista blogginlägg fått in en del kommentarer som jag fått refusera, kasta i papperskorgen och det av en del olika anledningar.

Gemensamt för dem alla är att de är anonyma, elaka eller inte hör till ämnet. Skrivna av folk på yttersta högerkanten, brunhögern och de verkar tro att de kan använda min blogg som en megafon ut med sin dynga.

Som tur är så är bloggen ”En fjällbos funderingar” min egna och modereras därför av mig och jag anser mig ha haft en hel del tålamod med vissa av läsarkommentarerna men känner nu att mitt tålamod har nått en gräns och därför kommer jag att utan omsvep kasta en del kommentarer i papperskorgen. Den som har problem med detta kan antingen sluta följa/läsa min blogg eller starta en egen blogg. Tydligare än så kan jag inte vara.

Jag kan ha förståelse för att en diskussion efter ett tag kan ”slira iväg” från ämnet, men visst måste det väl anses som konstigt att om jag skriver ett blogginlägg om hur jag kokar fond får kommentarer om elaka kommentarer om Afghanistan och  invandring? Hur är den personen ”skruve ihop” får jag fråga?

Jag försöker kolla bloggen och moderera den varje dag, speciellt efter att jag lagt ut ett inlägg, men ibland kan det pågå saker som gör att jag inte hinner med eller har möjlighet. Men om din kommentar INTE blir utlagd ska du nog fundera ett par gånger på detta inlägg och vad som kan vara anledningen.

Ha en fortsatt bra helg!

4 kommentarer

  1. Brorson

    ”… anonyma, elaka eller inte hör till ämnet.” Det var bra att du skrev ”eller” i stället för ”och”. En kommentar som inte hör till ämnet behöver ju inte vara elak. Skribenten har kanske chansat på att du ska finna kommentaren så intressant så att du väljer att publicera den. Det kan också vara att försök att uppmärksamma dig personligen om någonting, utan hopp om att du ska publicera kommentaren.

    Jag undrar också om du vet säkert att alla anonyma kommentarer har skrivit av ”folk på yttersta högerkanten, brunhögern”, hur du kan veta det. Kan du vara säker på att, om skribenten är anonym, kommentaren inte har skrivits av någon av dina egna partikamrater i syfte att misskreditera sina politiska motståndare, förvränga deras budskap, skapa s.k. halmgubbar?

    Jag är själv inte anonym, då jag alltid lämnar kontaktuppgift, vilket begärs, men skriver under signatur för att undvika förväxling med andra personer, som har samma för- och efternamn. Om du får en kommentar under samma signatur och samma epost-adress, som du anser vara elak och rasistisk bör du underrätta mig, så att vi kan göra en gemensam polisanmälan om identitetstöld.

    Jag har redan gjort en polisanmälan angående ett blogginlägg som en av dina partikamrater har skrivit på sin blogg, med lögnaktiga beskyllningar mot mig, rent förtal. Samma sosse har tidigare beskyllt mig för att skriva hatiska kommentarer under olika alias. Jag har uppmanat honom att göra polisanmälan, men det har han inte gjort. Om du tycker att ditt tålamod håller på att ta slut, så är det din ensak, enbart, såvida inte innehållet i kommentarer som du får är brottslig. I så fall tycker jag du ska göra polisanmälan och likaså vid misstanke om identitetsstöld.

    Somliga socialdemokrater verkar nu vara så trängda av regeringskris och andra motgångar, så att de rent hysteriskt börjat slänga falska beskyllningar omkring sig mot dem, som de verkar uppfatta som politiska motståndare.

    Det är du, och enbart du, som bestämmer vilka kommentarer som ska publiceras på din blogg. Om du inte står ut med att vara en offentlig person, bör du avsäga dig dina politiska uppdrag. Om du gör så, men ändå vill delta i debatten, kan du göra som jag, skriva under signatur. Jag hoppas att din rätt till anonymitet i så fall respekteras.

    Det är en grundlagsfäst demokratisk rättighet, som inte alla dina partikamrater i Västerbotten respekterar. Däremot tycker jag inte att aktiva politiker, som deltar i beslut som rör andra människors väl och ve, ska debattera under signatur.

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Ja hur ska du överhuvudtaget kunna lita på något av det jag skriver och säger? Det är ju trots allt bara jag som har insyn i vilka som kommenterar på min blogg.
      Var och en får avgöra vad för tilltro dom har till mig och det jag skriver. Jag kan naturligtvis inte ta gift på vilka det är som kommenterar, men jag har ju några djupingar som skrivit till mig under flera år och som inte bara är ute och kommenterar på min blogg. Bara i denna tråd har du iaf en.
      Att jag sedan kopplar ihop mitt antagande tillsammans med mina erfarenheter av att läsa tex kommentarer från olika sidor kopplade till den yttersta högerkanten så behöver man inte vara raketforskare för att se mönstret.
      Du gav mig ett uppslag att skriva om detta: Livets hårda skola, PK, Sverigevänner, landsförrädare är ord som dyker upp och söker man efter dessa så klarnar nog bilden.
      Du skriver ”Om du inte står ut med att vara en offentlig person, bör du avsäga dig dina politiska uppdrag”:
      Innebär att vara en offentlig person att folk kan bete sig hursomhelst och att som offentlig person ska man ta vilken skit som helst?
      Det är svårt att få folk att engagera sig, speciellt i politiken och att få en ungdom är stört omöjligt. Vad tror du att det kan bero på?
      Hur många gånger tror du inte jag fått höra ”att NI gör det så bra som vill engagera er politiskt. Jag skulle inte orka”?
      Men det kanske är det som är meningen? Gör ned politiker, politiska motståndare så att de blir försvagade och sedan är gången krattad…. Så kan man ju även tolka det hela.
      Iaf brukar svaret tillbaka bli tex ”När sanningen kommer fram via kommentarer så vill du censurera eftersom det inte passar din världsbild?” (läs Bergis kommentar) eller ngt liknande….
      Men då har man ju inte förstått/velat förstå. Det är ju inte ATT man debatterar/kritiserar utan HUR man gör det till en annan människa.
      ”Men det får man väl inte säga i det här jävla landet” blir min avslutande kommentar och är ytterligare en strof som brukar nämnas då och då av den kategori människor jag åsyftar.

  2. Bergis

    När sanningen kommer fram via kommentarer så vill du censurera eftersom det inte passar din världsbild? Bekvämast så va?

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Din ”sanning”?
      Du tillhör definitivt dom som jag åsyftar i mitt blogginlägg.
      Du är anonym, elak och tillför inget till diskussionerna då du inte kan bete dig i möblerade rum. Så även denna gång då du skickar med något i ditt andra inlägg som definitivt inte hör till detta ämne och har därmed kastats i papperskorgen.
      Betrakta dig härmed som ”censurerad” från min blogg då du inte verkar ha förmågan att lyssna och ta till dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.