Valkonferens med spikade listor och valmanifest.

I fredags drog jag ned till Lycksele för att träffa mina kamrater i distriktsstyrelsen för Socialdemokraterna i Västerbotten. Ett efterlängtat fysiskt möte som var glatt och hjärtligt. Förberedelser inför lördagens valkonferens stod på agendan där länets alla 15 arbetarekommuner samlades på MB för att spika såväl region som riksdagslistor.

Inga stora förändringar på dessa där vi har tre listor på region med norra (Skellefteå med krans), södra (Umeå med krans) och västra (Inlandet).

Vi startade upp ett stort jobb för ett par år sedan med ”Vad tycker Västerbotten” och där jag och alla mina kamrater i partiet har hört oss för med ”vanligt” folk om vad som är viktigt för dem. En enkät gjordes som funnits såväl fysiskt (bl.a på förra julmarknaden här uppe i Saxnäs), men även digitalt.

Dessa ”tyckanden” har kokats ihop tillsammans med vårt partis egna tyckande till ett valprogram som nu i lördags spikades av valkonferensen och som blir det ledande dokumentet i det framtida valarbetet.

Jag tycker det är stort att få vara med som en del som ett litet kugghjul i detta demokratiska arbete i att forma den framtida politiken.

Två bra dagar!        Socialdemokraterna (Sverige) – Wikipedia

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.