VI vet var du bor…

Förra helgen var jag på möte i Lycksele med distriktsstyrelsen för Socialdemokraterna i Västerbotten.

Förutom politik satt vi på en träff med polisen som informerade oss om hur de såg på läget det kommande valet hösten -22, men fick även handfasta tips.

Som förtroendevald så får man vara beredd på att försvara sig främst utifrån att folk helt enkelt i sak och debatter kan bli tuffa och hårda. Speciellt om man är inblandad i kontroversiella beslut, men det hör liksom till spelets regler. Som politisk företrädare måste man tyvärr många gånger vara hårdhudad.

Men sedan är det då folk som kliver över gränsen. Hat och hot och rena handgripligheter i våldshandlingar.

Om detta vittnade en del av mina kamrater om hur de under åren utsatts på olika sätt och då får iaf jag en klump i magen.

Som Socialdemokrat vittnar historien om det hat som finns ute i vårt samhälle från både vänster, men framförallt från högerextremerna med allt från mord till rena terrordåd.

Många av de tips vi fick från polisen var mycket kring de bilder vi förtroendevalda sprider om oss själva och här finns ett dilemma.

Samtidigt som vi vill behålla det öppna och demokratiska samhället där vi kan berätta om oss själva i ord och bild vill vi  inte att alla knäppgökar ska se var och hur vi rör oss och här är en svår gränsdragning.

Här kan vi alla hjälpas åt och ansvaret ligger mycket på våra partier, media och oss själva och ska vi behålla ett någorlunda öppet samhälle gäller det att tänka sig för vad man säger och gör så att man inte kliver över gränsen.

Och utifrån att kliva över en gräns avslutar jag detta inlägg med att jag rent ut sagt blir förbannad då jag läser om hur SDs TV-kanal Riks spridit drönarbilder över nyblivna klimat och miljöminister Annika Strandhäll (S) hus där hon bor med sina barn.

VI vet var du bor…

En kommentar

  1. Magnus Johansson (inläggsförfattare)

    Jag kommer inte att lägga in några av de kommentarer som har kommit in till detta inlägg utan NI får lägga dem någon annanstans än på min blogg.
    Ska ni kommentera här så håll er till ämnet, vårda ert språk och framförallt tänk på vad ni skriver.
    Ha en bra dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.