Magdaeffekt?

Nu börjar krutröken lägga sig efter de bägge statsministeromröstningarna och det börjar komma lite mätningar på hur det går för henne. Det jag slås över är att hon är tydlig över vad denna Socialdemokratiska regering vill:

För det första: Att vända på varje sten för att minska segregationen och bekämpa den hänsynslösa brottslighet som idag hotar hela samhällsgemenskapen.

För det andra: Att driva på den gröna industriella revolutionen med investeringar i hela landet. Så minskas utsläppen och så hamnar framtidens jobb i Sverige.

För det tredje: Att ta tillbaka kontrollen över välfärden så att alla medarbetare har de villkor som krävs för att göra sitt jobb. Så kan vi se till att skolan, vården och omsorgen håller hög kvalitet i hela landet. Av respekt för alla som jobbar och byggt upp vårt land ska vi ha trygga socialförsäkringar och pensioner.

Från hennes regeringsförklaring.

Ha en trevlig helg.

Från dagens Aftonblad 211210

 

 

Etiketter:

7 kommentarer

  1. Christer

    Ingen fara på taket.
    Med tanke på vem hennes företrädare var är det ju helt väntat att siffrorna skulle vända upp för partiet.
    Men vi kan vara helt lugna, den här regeringen kommer också hinna göra bort sig i god tid innan valet, så regeringsskiftet kommer

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Nu tycker jag du är stygg med Stefan. Han lyckades regera Sverige i sju år i minoritet. Hans motståndare i Moderaterna lyckas inte ens bilda en regering TROTS högermajoritet i riksdagen. Vad säger det dig?
      Och om att göra bort sig?
      Hm…
      Jag tycker din namne (fast med K) verkar sköta det rätt bra…
      Ha en god helg.

      • Numer Pensionär

        Jag röstar S. Men inte tycker jag S och dess anhängare ska slå sig för bröstet allt för mycket. Det är länge sen S drev S politik. Inte tusan lyckades S bilda ngn majoritet som liknade s majoritet. Det var ju bara en enda röra och sörja som inte var något. Det enda som hänt under alla år är att SD blivit ett parti som är etablerat i riksdagen. Säg sen inte att M har den skulden. Den skulden bär S till största delen då SD tagit sin största del av väljare från just S som känner sig svikna av S.

      • Christer

        Nja, var nu ärlig. Svetsaren lyckades inte REGERA Sverige i sju år. Han lyckades sitta kvar…vänta nu lite. Inte ens DET lyckades han med.
        Det han lyckades med var att bli avsatt!! Och det får man ju ge honom en eloge för. Ingen annan statsminister har lyckats med det innan. Vad säger det dig?
        Han (miss)lyckades bl.a. med…
        …se till att skapa Europas närapå högsta arbetslöshet
        ….se till att vi har världens högsta drivmedelspriser.
        …skapa en skola skola som är så usel att ministrar måste fuska med siffror i en internationell undersökning för att rädda ansiktet
        …börja lägga ner kärnkraften för att säkra att vi får rekordhöga elpriser
        ….säkerställa att vi har Europas högsta siffror vad gäller gängkriminalitet, skjutningar och sprängningar och därmed skapa ett mycket otryggt samhälle
        ….vara ledare för den regering som tog så många felbeslut under pandemins första år att vi hade mer än dubbelt så många döda som våra grannländer hade tillsammans.
        ….och mycket, mycket mer.
        Sammanfattningsvis kan vi enkelt konstatera att Svetsaren Löfven aldrig skulle tillträtt och att han varit den sämsta statsministern vi någonsin haft. DET måste nog även du erkänna, även om partiboken ligger säkert i fickan

        • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

          Och om nu allt det du skriver om stämmer är det ju ett ännu större misslyckande att han ”lyckades” göra detta i minoritet och dina borgerliga/Sverigedemokratiska vänner inte lyckades stoppa detta?
          Snacka om misslyckade.
          God jul!

          • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

            Jag läser ALLA kommentarer och lägger in såvida de håller sig inom ramarna.
            Om jag svarar på dem är en helt annan sak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.