Studieresor

På skolan i Saxnäs har vi våra studieresor, men efter pandemin har det varit sparsamt med detta, men nu var det dags.
I förra veckan, onsdag drog klass 2-3 på skolan i Saxnäs ned mot Östersund med linjebuss till Plassn där vi bytte till minibuss.
Frukostmaten hämtades på COOP i Vilhelmina som sponsrat oss med detta under ett flertal tillfällen.
Väl framme i Östersund väntade Boda Borg (typ Fångarna på fortet) och questar som kräver både finurlighet och samarbete och  sist på programmet  blev det Lazardome och det var höjdaren enligt barnen.
En plockmiddag fick avsluta en tidig kväll med trötta barn som varit uppe sedan 0500.
Full rulle dag två för eleverna och efter en god frukost blev det studiebesök på Arla mejeri i Östersund. Ost, ost och åter ost handlade dagens studiebesök om och köper ni en Jämtländsk hushållsost framöver finns chans att någon av eleverna har varit med och tillverkat den.
Snabb lunch på campingen avklarades innan nästa besök på Jamtli.
På Jamtli hade inte allt hunnit öppna för säsongen men utställningarna inomhus hanns men och självklart lite djur.
Eftermiddagen ägnades åt finmiddag och restaurangkultur med tvårätters på restaurang Dalwhinnie för att sedan hitta en lekplats nere vid Storsjön på span efter Storsjöodjuret.
Trötta ben vilade slutligen i det vackra vädret på Stortorget innan hemkomst till stugan och lite avslappning.
Efter frukost dag tre packades det ihop och kosan ställdes mot nordväst. Mellanlandning i Strömsund med Dollarstore och fika hemma hos Dunderklumpen.
I Vilhelmina lämnades slutligen bussen tillbaka och de sista 12 milen gjordes i den nya fina ”fjällbussen” och det blev helg för allihopa….
Både jag och min kollega som följde med kan INTE annat än imponeras över dessa fyra elever och hur de genomförde det hela och det kändes som vi var en liten familj på semester.
Slutligen tack till alla som genom sina inköp av påskris, toapapper odyl. har varit del av att få till stånd dessa resor (klass 5-8 var till Stockholm under större delen av v.20). Även COOP ska ha tack för sin sponsring av frukostmaten och sist men inte minst tack till er föräldrar som lånat ut era fina ungar till oss.
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.