Tycker du att naturvård är viktigt?

I helgen var jag uppe till min stuga ”inne i fjället” och gick genom markerna. Marker som jag är den 6.e generationen Danielsson som trampat. Här har vi huggit vårt timmer som ALLA våra hus är byggda av och veden som vi värmer dessa hus med kommer från Saxnäs 1:15.

Jag är mycket stolt över att få detta till låns och jag och mina släktingar ämnar föra dessa marker vidare till kommande generationer och i skrivandets stund jobbar Länsstyrelsen med att göra dessa marker till ett frivilligt naturreservat, men om det kommer jag att skriva om mer i kommande bloggar.

Vad som däremot slog mig var all den storm som varit kring just detta med att skogsvårdsstyrelsen nekat avverkningstillstånd pga naturvärden och striderna kring inlösen av dessa marker som varit under en rad antal år.

I regeringens (S+mp) budget för 2022 vill jag minnas att det fanns 2 miljarder kronor för att lösa in sådan mark som innehar höga naturvärden och som det har stridits för ett antal år. Tyvärr så föll denna budget till förmån för högeroppositionens och där fanns inte några sådan pengar till inlösen.

Tillbaka till ruta ett och som markägare skulle jag känna en vis frustration över detta svek från borgerligheten.

Jag tycker att naturvård är viktigt och vill få ökade möjligheter att gå i riktiga skogar och inte trädplantager och röstar därför på Magda och Socialdemokraterna.Socialdemokraterna - Riksdagen

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.