Höst

Visst, sommaren är bäst bara det får vara riktig sommar. Men hösten har sin charm också. För min egen del är det nog tur att det inte är sommar året om. Jag får liksom ingenting gjort om det är sommar och fint väder. I a f inte inne i huset. Men nu är det helt okay att bara gå runt och dola på inne i värmen. Tända ljus på kvällarna och se tv.

Men några små projekt är bra att ha så man inte blir helt förslappad. Har äntligen tagit itu med att klä om fåtölj nomero 2 som jag köpte för ett par år sen.

Den ena klädde jag om förra året men det var ett elände att få bort det gamla tyget. Därför har jag dragit mig för att ge mig på nästa men nu börjar Jonas klaga på att den är i vägen ute i garaget och därför utrustade jag mig med allehanda verktyg härrom kvällen och skred till verket. Vet ni hur många smånubb de har använt för att fästa tyget i en sån här? Det vet jag…

Har länge pratat om att jag skulle haft ett par fåtöljer av denna modell och för ett par år sen såg jag "mina" fåtöljer i en annons. -Åh, de där skulle man haft, sa jag, och drog igång värsta utlägget om hur snyggt det skulle vara och vilken läcker design de har. -Ja, men då måste du ju åka och köpa dem då, sa Jonas. (Förmodligen less på mitt tjat om några dammiga gamla stolar) Och som vanligt har han ju helt rätt. De kommer ju inte bara nerdimpandes i mitt vardagsrum så där helt av sig själva. Håll med om att det är  en snygg modell?

Projekt nummer två: en grillplats på gården. Blir verklighet till helgen. Också en sak vi pratat om länge men inte riktigt tagit tag i. Frågan har varit var den ska ligga. Men för några veckor sen föll allt på plats. Ett litet plank ska byggas och en grillring modell mindre kommer att leverans av mamma och pappa till helgen. Oj, det blir mysigt i höst och kanske framför allt till våren. Nu gäller det bara att ladda frysen så vi när som helst när andan faller på kan inta helglunch eller kvällsmål vid planket.

Projekt nummer tre: Nytt tyg till Ikeasoffan. Men det fixar jag inte själv. Modellen har utgått ur Ikeas sortiment så även nytt överdrag. Men har hittat ett företag som specialiserat sig på att sy upp överdrag till just Ikeas soffor. www.bemz.se

Har beställt tygprover och tänkte ta med mig dem och hitta en ny tapet till fondväggen i samma veva. Kommer att bli som nytt på övervåningen.

Projekt nummer fyra: Virka klart en filt som jag påbörjade i vintras. Ni vet en sån där gammaldags mormorsfilt, små rutor i glada färger som virkas ihop till en filt. Har en gungstol som jag tror den skulle passa på. (Ca 40 rutor kvar sen montering av 220.)

Om ett par veckor åker vi ner till Uppsala och Stockholm. Har bestämt mig för att knata runt Lidingö eftersom mitt knä inte vill att jag ska springa. Tänkte då att vi skulle passa på att plocka lite svamp i skogarna runt Grytbäcken men har fått oroande bilder från Elizabet. Det ser ut som om Bosse redan tömt skogen på svamp. Han sitter med ett gangsterleende bakom berg av svamp och ser ut att tänka -Fuck you lappländers!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.