Ti hi…

…kul med kommentarer. Blir så glad när jag ser att någon kommenterat min blogg. Säkert finns det många som har åsikter om microvågsugnar och det är ju helt okay men tänk vad konstigt att jag längst inne känner mig irriterad när jag får en pik om att jag inte gör vad som är bäst för mina barn. Av en som till råga på allt inte känner mig (tror jag i alla fall).

Samma inträffar när någon annans barn inte är snällt mot något av mina. Därmed inte sagt att mina barn är små helgon. Men blir förundrad av hur jag instinktivt reagerar med att "ta parti" för de mina och beskyddarinstinkten slår till med full kraft. 

Viktigt är ju förstås att man själv försöker lära sina barn vad som är rätt och fel. Och dessutom låta dem få veta när de gjort något bra respektive dåligt. Och det viktigaste av allt, varför man tycker si eller så. Klart att man inte alltid är så pedagogisk men man kan ju försöka.

Säkert är de flesta föräldrar lika, Naturen har liksom krävt det för artens eller familjens överlevnad. Klart att för 10 000 år sedan var det helt andra saker man behövde skydda sina barn mot, rovdjur och oväder mm. Men tror även att det var viktigt att försöka vara omtyckt i flocken. Tror att ett barn som har stöd från sina föräldrar går starka genom livet och klarar motgångar på ett bra sätt och det var säkert därför beskyddarinstinkten uppfanns.

På tal om microvågsugnar har jag ju en historia till jag tänkte berätta.

I tonåren håller man ju fortfarande på att lära sig saker eller det slutar man väl aldrig att göra men när man blir äldre så kanske man har gamla erfarenheter i ryggsäcken som gör att man undviker de allra dummaste idéerna.

Vi var ett gäng tjejer som skulle ha tjejmiddag och till det skulle vi dricka öl. Någon smart kom på att vi skulle lägga in ölen i frysen för att de skulle hinna bli kalla innan middagen. Det var nu så att det tog några timmar innan maten var klar och ölen hann börja frysa. Någon av oss kom på den smarta idèn att ställa in dem i micron för att "tvärtina". Och det gjorde dom förstås men oj vad det sprutade öl när vi skulle öppnade en. Som en bomb! Skåpluckorna ovanför micron stod öppna och allt i skåpen fick en öldusch. Det var bara att ställa sig och diska allt. Ingen diskmaskin hade dom heller.

Så därför till er alla som gillar att tvärtina saker i micron hoppa över ölen. Försökte en gång att värma ett helt skalat ägg och det gick inte heller så bra. Bomb där också. Ägg hela micron och ni kan ju tänka er hur det luktade.

Tack och hej…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.