Choklad

Löjligt av mig egentligen men stör mig på att en exklusiv chokladbutik här i stan påstår att det inte går att jämföra deras praliner med Marabous-chokladkakor. Å andra sidan är det just det de gör när de säger att marabou blir en hinna som fastnar i munnen och deras choklad smäälter och ger låång eftersmak. Typisk jämförelse anser jag.

Det är ju så vi vanliga människor gör. Vi pratar vitt och brett om vad som är godare än annat, vilken bil som är bättre än andra, vilka ljus som brinner längre än andra fabrikat, vilket diskmedel som räcker längst mm mm.

Men en säljare måste faktiskt hitta andra metoder för att lyfta fram sin vara. Tänk om Saab skulle marknadsföra sig med texten, -Det går inte att jämföra Saab och Volvo men Volvo är bara skit medans du i en Saab känner att du seglar fram på moln.

Klart att damerna i chokladbutiken tycker deras choklad är godast, skulle se konstigt ut om dom stod bakom disken och knaprade på en Daim. Eller en Saab försäljare som kör Volvo, eller Ingvar Kamprad som sover i en Hästens säng eller….

Jag tror säkert damernas choklad är supergod men hur kan det komma sig att så många människor världen över bara älskar Marabous choklad?

Jo, för att den är så god. Tydligen gillar mänskligheten den där hinnan som fastnar i munnen.

Jag tillhör skaran som älskar Marabou som ni kanske förstår. Att ta en hel rad och doppa den i kaffe, plocka fram ur ryggsäcken i skidbacken, ha med sig en daim till nattjobbet att se fram emot vid 2 tiden, i bilen på väg hem från jobbet då jag stannat på macken för att tanka och samtidigt passat på att köpa en rulle som jag får njuta av själv och inte behöva dela med resten av familjen.

Visst är det gott med dyr choklad också men, för det första är det svårare att få tag på, det krävs en viss planering, har butiken öppet på söndagmorgon när vi är på väg till slalombacken? Och tänk er när ni blir godissugna på den långa bilresan, in i nån stad och börja leta chokladbutiker? För det andra, det känns inte bra att sätta i sig flera stycken på engång. De är ju så dyra och måste räcka länge.

Däremot är det kul att ta med sig om man är bortbjuden, inte lika roligt att sträcka fram en Schweizerrnöt kanske?

Har förstått att vill man vara nyttig så väljer man choklad med hög kakaohalt men jag anser att vill man vara nyttig så hoppar man över choklad helt och hållet.

En underbar film som jag hoppas alla har sett är Chokolat, där kan man snacka marknadsföring!

Damerna i Umeås Chokladbutik har lite kvar att lära.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.