SCOOP?

 

Surfade in på Aftonbladets nyhetsportal i går eftermiddag och vet ni vad…? Någon av deras reportrar hade efter en grundlig research lyckats gräva fram ett riktigt smaskigt scoop  (sensationell nyhet). Här kommer den…:)

VARNING! VINTERN ÄR PÅ VÄG!

Tillåt mig småle…

För det första så tror jag alla som bor i Sverige vet att vintern brukar vara på väg runt November/December nån gång, och det tycker säkert de flesta är helt normalt.

För det andra så tycker jag det är tråkigt att Aftonbladet ser sig nödgade att varna för vintern. Som om vi aldrig haft vinter förut? Det är ju precis tvärt om, tänk istället om reportern, genom någon av sina extremt hemliga expertkällor, typ en förgrämd toppmetrolog på TV4 som fått sparken efter hon kanske, nästan råkat visa sina bröst i en tidning, lyckats nosa fram att VINTERN INTE VAR PÅ VÄG! Då kan man börja snacka scoop…

I reportaget står att läsa följande, –Framförallt i norra norrland har det snöat!

Himmel och pannkakor och plättar, är det sant, tänker jag!? Läser vidare med spänning, Hur har det gått för dom i norra norrrland? Jag vill ju veta! Men tyvärr verkar reportern inte vara så intresserad av katastrofen som just inträffat i norra norrland. Jag menar, han kunde ju åtminstonde bett någon lokal inlandsreporter maila över en bild på nån gammal gumma i norra norrland som gråtande, lutar sig över snöskoveln. Men det kanske råkade komma med en traktor i bakgrunden så bilden kasserades och betraktades som oanvändbar i sammanhanget. Alltså inte ens en snyfthistoria…

Okay tänker jag och surfar snabbt in på yr.nu för att kolla när ovädret drar in över Umeå. Men si, där står bara att Umeå ska få regn, regn och åter regn. Typiskt norrmän, vet dom inte ens att det är oväder på gång? Måste kolla SMHI.

Men inte vet jag var Aftonbladet fått sin info ifrån, besviket tvingas jag konstatera att snön ska fortsätta att lysa med sin frånvaro.

Tänk vad fin min julbock skulle bli med lite gnistrande snö runt om kring sig….nedrans Aftonbladet…!

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.