Donkey Kong

Lisa har sparat till ett Nintendo DS, typ Donkey Kong som fanns på -80 talet. Ett litet dataspel med två skärmar. Det var förövrigt där Super Mario dök upp för första gången.

Man styr en figur, Mario, med hjälp av  en minijoystick och några knappar, genom olika spännande äventyrsvärldar där de mest konstiga saker kan dyka upp. Det finns massor med olika spel och hur barnen kan lära sig så fort hur lilla Mario ska göra för att ta sig fram är för mig ett mysterium.

Själv förbrukar jag mina "liv" i förbluffande snabb takt. Lisa sitter bara brevid och skrattar. Men inte vet ju jag att den "stora bomben" är jättebra att ta för att senare klara av att meja ner de små elaka svamparna som bara vill mig ont. Tappar snabbt intresset förstås vilket  gör att jag aldrig lär mig. Det gäller alla tv och data spel faktiskt, har inget tålamod alls.

Minns det gamla goda Donkey Kong med tårar i ögonen. Ni skulla ha sett mig då. Hur jag briljerade. Mario sprang med lätta steg uppför stegarna och duckade smidigt för tunnorna som Donkey Kong, en stor elak apa, kastade på honom. Han hoppade i precis rätt ögonblick för att fånga nyckeln. Poängen bara rasslade in. Donkey Kong blev till slut alldeles vansinnig och kastade tunnor så de rök om spelet. Tror bestämt Mario skulle försöka rädda en dam som apan kidnappat.

Det finns Donkey Kong till Nintendo DS också. Har bara hunnit kika på det men blev lite häpen. Donkey verkar vara världens glidare nu förtiden. Strandraggare med solbrillor och apbrudar runt omkring sig på "Sun sun Island".

Blev så sugen på originalet att jag var tvungen att gå in på Tradera och lägga ett bud på  Donkey Kong Nintendo, anno -81. Vi får se hur det går med budgivningen. Hade varit roligt att se om de gamla takterna sitter i, om det är som med cykling, har man väl lärt sig en gång så kan man det.

Tänkte ett tag att jag skulle skoja med Lisa och ge henne ett Nintendo DK (Donkey Kong)  i julklapp. Hon skulle nog tro att tomten blivit skvatt galen och jag skulle med oförstående min förklara att Donkey Kong ser ju likadant ut som Nintendo DS och är minst lika roligt.

Men hon har nu med egna pengar köpt sitt efterlängtade Nintendo DS före julafton och då blir det inte lika kul att skämta aprillo med henne. Om jag blir ägare till ett Donkey Kong behåller jag det själv och kanske bjuder in till nostalgiafton med arkadcup.

Måste tillägga att jag har aldrig ägt ett Donkey Kong själv men spelade flitigt på min kompis Jennys spel. Själv hade jag ett spel där en liten stackare i en båt skulle försöka rädda fallskärmshoppare från att landa i havet där en massa hungriga hajar simmade runt. Galet!

I morgon blir det pepparkaksbak hemma hos oss. Först tomtegröt och julskinka sen mjöl runt hela köket och till det…glögg och julmusik förstås!

7 kommentarer

  1. Jörgen Boman

    Du ska se att det blir som när vår generation spelade Donky Kong. Föräldrar sitter och hoppas att barnen ska gå och lägga sig tidigt så att föräldrarna själva ska hinna spela en stund innan de ska sova. 🙂

  2. Maria Holmlund

    Men Jörgen vi har inte tid, när barnen lagt sig måste man kolla av facebook, kika på din blogg och andras, läsa mail, hinna se lite tv mm mm.

    Sanna: Ja och mamma har lite svårt att hänga med 🙂

    Tack brm(?) det var gulligt, vad tror du om texten då?

  3. Maria

    Tennis, och Pacman fanns nog också men du är nått år äldre än mig så du ligger ju alltid steget före 😉 Typiskt!

  4. brm

    Texten? Vilken text? Jaha den där till höger, den såg jag inte! Jo, jag har precis samma problem som dig med speltålamodet, har försökt komma nånvart i Grand Theft Auto till PS2 i flera år nu, men lessnar alltid efter högst 30 minuter på de svåra uppdragen. Det slutar alltid – alltid! – med att jag knappar in en fuskkod, får en pansarvagn och mejar ner allt inom synhåll, det är kul att spränga saker! Sen blir jag nerskjuten av polisen… Tror du jag kommit nånvart i spelet? Nä! 400 spänn i sjön. Nä, det där får kidsen hålla på med, farbror tyar inte mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.