Semesterkassa

Tja, nu börjar våren göra sig påmind riktigt ordentligt och många kanske funderar på vad dom ska göra på semestern. En del är duktiga och bestämmer redan året innan hur nästa års fyra semesterveckor ska spenderas. De gör en noggrann kalkyl, lägger undan pengar, bokar hotellrum eller stuga i god tid, inventerar förråd, handlar billigt nya sommarrelaterade saker på höstutförsäljningen mm mm…

Men långt ifrån alla är så förutseende. Nej nej, i maj nångång slår ni er ner och kollar semesterkassan. Förhoppningsvis finns det några slantar  undanstoppade men kanske inte. -Ja men vi har ju semesterersättningen, tänker ni då. Den är ju till för att man ska kunna unna sig något kul på semestern. En liten belöning för att man slitit ont i 47 veckor. Men då vill det ju till att ni får den före semestern och inte i Augusti, September. Ganska lustigt fenomen det där och jag skojar inte när jag säger att en del företag faktiskt delar ut semesterersättningen på höstkanten.

Hur som helst hade jag med detta inlägg tänkt komma med ett tips till alla som just upptäkt att semesterkassan är obefintlig och de fyra veckorna får spenderas i det bruna vattnet vid Stöcksjöns badbryggor. Där finns inte ens en kiosk längre vilket gör stranden ännu mer plånboksvänlig. (Detta har vi ett flertal pyromaner att tacka för) Och för att slippa eventuella utgifter på nya badkläder till hela familjen så kanske naturistbadet, Dragonudden är ett alternativ.

Inget ont om Stöcksjön. Den är nära och bra. Man kan ta en cykeltur dit och vattnet är varmare än i havet. Men om man mot förmodan vill ta sig ett steg längre tänkte jag härmed dela med mig av världens spartips!

Leta fram JYSK:s senaste annonsblad, skynda er till närmsta butik, handla allt i tidningen och spara upp till 40 000 kr. Jag skojar inte. Sida upp och sida ner består av spartips. Om du t ex köper en Atlanta soffgrupp sparar du 3498 kr rakt av. Bara på en Nantes garderob kan du stoppa 599 kr rakt ner i fickan. Och om du köper Vermont utemöbel med fyra stapelbara stolar kan du inte bara spara 995 kr utan du får även ett extra lååångt bord. Hela 240 cm.  

Se där, nu är det bara iväg och handla…för….nu ska vi se…………………………………..ah……ca 160 000……så har ni sparat 40 000 och kan glatt meddela familjen att ni i år bokar en resa till Skara Sommarland och att det finns pengar över för en tripp till Ullared där ni genast kan börja spara till nästa års semester. 

Glad sommar 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.