Nedräkning

Man kan ha nedräkning till en massa olika saker. Just nu har jag nedräkning till cykelfesten som går av stapeln den 22 Maj.

För er som inte vet vad en cykelfest är har jag nu tänkt berätta vad den går ut på.

1. Något spännande

2. En överraskning

3. En massa godsaker

Nu är det kanske somliga som tror att jag blivit snurrig och blandar ihop cykelfesten med ett Kinder ägg.  Men icke, jag vet mycket väl att ett Kinder ägg har ungefär samma innehåll som en cykelfest. Men där slutar också likheterna. 

Det mest spännande med ett Kinder ägg är väl om det gömmer sig en  liten byggsats inuti ägget eller en ful liten gubbe som inte har någon som helst uppgift här i världen.

Överraskningen består således i om barnet verkligen får en byggsats och sen hurvida det kommer att kunna bygga ihop den själv eller om du måste hjälpa till.

Godsakerna i ett Kinder ägg förstår ju alla är den brun/vita choklad som själva ägget består av. Snabbt uppätet och som tanterna i chokladbutiken skulle ha sagt, -lämnar en hinna i gommen.

I en cykelfest däremot består det spännande av att du inte vet vilken maträtt du ska laga den 22 Maj (om det nu är det datumet er cykelfest ska vara), du har ingen aning om vilka som kommer och hälsar på dig och du har inte heller någon aning om vart du själv ska cykla för att, antingen bli bjuden på förrätt, varmrätt eller efterrrätt. Ca en dryg vecka innan festen får du ett kuvert där det står vilken av dessa rätter du själv ska planera att laga. I kuvertet ligger också två förseglade kuvert som du får öppna en stund före ni ska bege sig ut på cykeltur. I kuvertet ligger en lapp där det står vart du ska cykla för att bli serverad den rätt som står på tur. Där väntar även, förutom värdparet på adressen, ett till, för dig, okänt cykelpar.

Överraskningen är ju förstås när du ser vilka som plingar på din egen dörr, vart du sen ska cykla och vilka som dyker upp där.

Godsakerna är många under en cykelsfest. Drinkar du inte hade en aning om att dom fanns, den ena läckra maträtten efter den andra, glada människor som glatt susar runt byn i finkläder och cykelhjälm. Alla nya bekanskaper som knyts.

Och avslutningen består inte av en kladdig hinna i gommen utan av en dundrande fest på "Byggan" (bra ord på Stöcke Bygdegård).

2 kommentarer

  1. Maria Holmlund

    Svar till Hazze (2010-05-21 22:39)
    Shit har ju min cykel i stan! Den tog Sanna. Får ta hennes gamla, måste genast gå och höja sadeln!

    Då ses vi snart Hazze!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.