Semestertripp

i norr. Sitter ute i Långnäset och njuter av att vara ledig. Igår packade vi bilen full, trodde vi, men det var innan Elin kom nersläpandes med sina tre stora väskor! Men på nått vis lyckades jag trycka in dem med, och och sen skyndade jag mig att slänga igen luckan innan en foppatoffel eller, ve och fasa, en hårtork eller nessesär trillade ut. Känner mig nästan som en medlem i familjen Kaspersson som for till landet. Barnbok från 70-talet. De körde en liten renault R4 tror jag det var. De hade med sig katt, hund, 5 barn och dessutom alla krukväxter! Min hårtork är väl som krukväxerna, helt galet men fullständigt nödvändig! Tänk om vi ska gå på badhotellet i Piteå eller nått…

Minns när jag och Jenny följde med grabbarna grus till nån festplats i Stöde. Vi var väl typ 15. Inget hårtorksuttag så långt ögat kunde nå. När vi på hemvägen upptäckte att det fanns ett uttag i bilen fick grabbarna sig en utskällning. Hade dom inte hört hur desperata vi var efter att få blåsa håret eller!!!??? Allmänt skratt förstås och vi fick oss ett liten informationsstund om motorvärmarstolpar och cupévärmaruttag. Typiskt tjejer!

På vägen upp mot Byske planerade vi in ett litet stopp på OK i Lövånger. Jonas hade sparat 2 kuponger så vi fick oss varsitt Wienerbröd till kaffekoppen. Lyxigt värre va! När jag var liten var det aldrig tal om stopp för köpesfika. Nä, då hade mamma packat fikaväska och efter det fick vi vänta en stund till innan hon plockade fram ACO påsen eller Rollo kanske det var, som vi delade på 5. Det blev lite bättre när brorsorna blev äldre och slutade följa med överallt. 

Igår öppnade vi bilpåsarna så fort vi börjat rulla igen. Jag måste säga att det är fantastiskt av OK att bjussa på bullar. Jonas hade dessutom en återbäringskupong på dryga 70 kr. Tänka sig, man handlar bensin för 20 000-30 000 och får en återbäring på 70 kr! Men man kanske får några öre rabatt per liter när man tankar också…?

När vi kom fram i Långnäset blev det som vanligt smarrig middag och sen en båttur ut till Romelsön. Solen sken och kastspöet plockades fram. Som vanligt fick jag inget på kroken. Sjön var full med tusenbröder som hoppade och lekte men gammelgäddan låg nog inne i vassen och tänkte att nu är hon här igen och försöker lura mig att bita i en vedervärdig låssas "abbare". Jag får aldrig nån fisk och det är kanske lika bra, det är så kletigt att ta rätt på dem sen. Men mysigt vid sjön var det förstås och efter att vi hittat några öl så las fiskandet ner och vi njöt av solen istället.

Snart åker vi vidare mot Piteå och havscampingen där. Men det får ge tusan i att regna som det gjorde i morse, vi ska nämligen tälta!

Hej hopp….

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.