Frisyrer

Det här med frisyrer är inte helt lätt alltså. Man har ju ofta en frisyr som man är mer eller mindre nöjd med. Ibland händer det att man är nöjd en längre period och ibland mycket missnöjd en lika lång period. Och jag skulle gissa att de flesta någon gång upplevt en ”bad-hair-day”. Ni vet en sån där dag då allt går fel. Du försover sig, barnen spiller ut mjölk vid frukostbordet, byxorna du tänkt ha på dig ligger i tvättkorgen och dessutom har håret bestämt sig för att se rent för jävligt ut. Humöret gör djupdykning. Inte blir det bättre av att man med jämna mellanrum under dagen slinker in på toan för att försöka fixa till eländet heller. Det har nog snarare motsatt effekt. Ny bekräftelse på att man ser ut som en pajas.

Det konstiga är att omgivningen, arbetskamrater eller umgänget för dagen, inte tycks märka något eller så är den helt enkelt lite finkänslig och låssas inte om att en fullfjädrad Cirkus Skott Clown fjantar runt i församlingen. Det konstiga är att jag själv aldrig upplevt detta???  Jo, ”dåliga-hår-dagar” har det funnits många av, men jag har aldrig sett någon annan som har det. Knepigt?

Jag tillhör det släktet som hatar att vara nyklippt! Håret fattar ju ingenting. Frissan visade ju hur det skulle se ut när det var klart men si den frisyren vill stråna aldrig mer veta av. De har ingen aning om hur de ska lägga sig för att få till den där fräscha roliga frisyren igen! Nä lurad är man om man nån gång stegar ut nöjd från salongen. Passa på och njut för så kommer du aldrig mer att se ut.

Men sen har vi ju den andra varianten.                     Frissan har snofsat till dig ordentligt och, dessutom klippt luggen så där modernt superkort utan att du hann tala om att du ogillar kort lugg eller så kanske du just i stundens hetta trodde du skulle passa i modern superkort lugg. Du tackar översvallande och låssas stråla av glädje när du skrattande står vid kassaapparaten och betalar den inte helt oansenliga summa som en klippning brukar kosta.

Det första du gör när du kommer ut från salongen är att uppsöka första bästa skyltfönster för att försöka fixa till den obefintliga luggen, eller för att se om det över huvud taget går att göra de där ärendena du hade i staden, eller om det bästa kanske är att snarast leta rätt på din bil och sedan inte glömma att välja rätt väg hem så du inte blir stående i något trafikljus och riskerar att någon medtrafikant får syn på dig!

Det kan sluta i trafikkaos när folk skrattande och pekande ger sig ut i korsningen!

2 kommentarer

  1. Marianne

    Kommer du ihåg när du var tonåring vad söt du blev när du permanentat håret, blont hår med små lockar men nackdelen var att ditt hår är lite speciellt så efter några dar var det spikrakt, du fick göra om permanenten men samma sak hände och efter det har du föredragit rakt hår.

  2. Maria Holmlund

    Svar till Marianne (2010-10-06 16:31)
    ”Lite speciellt” hahaha, ja de kan man lugnt påstå! Minns det mycket väl. De på salongen var förundrade. Minns också alla hemmanenter vi provade, vilket tålamod du hade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.