Rast, vila på stället!

Livet som student är otroligt skönt. Visst kan det ibland kännas betungande att ha läxor och tentor som väntar på mig men i övrigt är det en fantastisk tillvaro.

Ca två dagar i veckan tillbringar vi i skolbänken. Övrig studietid faller under ”eget ansvar”. Hemma vid köksbordet i mitt fall. Ja det blir oftast vid köksbordet eftersom grundböcker, reskontrajournaler mm ska få plats.

Mitt lilla söta skrivbord ”Micke” som jag, i all hast, lät mina föräldrar svischa ner till IKEA och köpa åt mig, har inte en chans. Nä då, -Det enda sättet att lära sig bokföring på, är genom den gamla metoden, mässar vår mentor, Per, klokt. Och det stämmer nog i allra högsta grad. Men det blir en himla massa siffror och papper att hålla reda på.

Nästa vecka startar en tvåveckors kurs där vi ska lära oss bokföringsprogrammet ”Fortnox”. Då ska jag börja nöta på ”Micke”. ”Micke” är alldeles lagom stort för en dator, en miniräknare och en penna.

Hur som helst, åter till det flummiga studentlivet. Två dagar i bänken. Under dessa två dagar sitter vi och lyssnar, antecknar och löser kluriga uppgifter med ständiga avbrott för fika och lunch.

Vi börjar 9 och slutar 15. Fika runt 10.00, lunch 11.30 en timme och eftermiddags fika kl. 14.00.

Nu har jag lärt mig men i början trodde jag de skämtade. Vi hade ju knappt kommit igång när alla började snegla på klockan och det stod kaffe i deras ögon. En stor omställning för mig som kommer från en anställning där man i bästa fall kan ta 30 minuters lunch på hela arbetspasset! Att gå på toa eller ringa ett privat samtal innebär större arbetsbelastning för de övriga och ses inte med blida ögon.

Därför har jag tänkt njuta av den här tiden så mycket det går men samtidigt kan jag tycka att 6 dagar ledigt i rad, är lite mycket och att utbildningen kanske skulle kunna komprimeras några veckor.

Vi har tenta om två veckor på den kurs vi just avslutat. För mig är det alldeles för långt fram i tiden. Tre dagars tokpluggande hade varit bättre och sen tenta och sen gått vidare.

 Igår var jag och jobbade lite extra. Kastades åter in i stormen. Det var galet mycket att göra och som utvilad student hade jag riktigt roligt. Men jag ser hur trötta mina kollegor är och önskar att de också skulle få ha lite rast ibland. Få göra något annat i 10 minuter, ta en kopp i fikarummet, prata om väder och vind eller helt enkelt bara läsa en tidning i lugn och ro.

Kram på er, nu ska jag öppna böckerna och lära mig bokföringslagen 🙂

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.