Men allra mest synd är det väl ändå om mamma.

Ta t ex den långa bilturen till släkt och vänner vid jul och nyår.

Inget av barnen vet vad en Driversdog är förrän stackars mamma, som tomt stirrat på menyerna, lyft barnen, ett efter ett, för att visa på att en Driversdog är, -Typ samma som Denniskorvarna de brukar få hemma på utegrillen varje sommar.

Mamma står där dessutom ensam med barnaskaran eftersom pappa var, ”- Så jä-vla pissnödig” efter att han tankat och kollat lufttryck under tiden mamma slöade och toaköade med alla barnen.

Mamma var trött redan innan de stannade på macken eftersom hon under tiden pappa kört, servat alla de små sötnosarna med allt från apelsinskalning till snutna näsor, samtidigt som hon med jämna mellanrum, de senaste 3 timmarna, fått meddela barnen att de, INTE är framme snart och att pappa snart ska stanna vid en mack men att hon inte vet riktigt när. Och ibland när tålamodet trutit och hennes annars så pedagogiska avledningsmanövrar tyckts sluta fungera, har fått ryta att, -Om ni inte slutar bråka så stannar pappa bilen och ställer av er vid vägkanten!

Mamma hinner lagom få allas mat och betala densamma när pappa kommer släntrande från toan och utbrister, -Så där ja, nu ska det bli gott med lite mat ungar! Fort ut i bilen med alltihop! Mamma får spänna fast ungarna under tiden pappa äter sin hamburgare bara för att spara tid och när mamma själv spänner fast sig inser hon att hon inte kommit ihåg att varken gå på toa eller ens beställa någon mat till sig själv vilket pappa inte tycker gör så mycket för hon kan ju äta av barnens rester, – De orkar ju ändå inte allt. Och toabesöket får du minsann vänta med till nästa stopp för, -Nu är jag klar och vi måste fortsätta för att komma fram ”nån gång”.

Så får det bli och mycket riktigt trillar lillsyrrans korv ner på golvet och hon vägrar äta upp den. Mamma, som är van, torkar snabbt av den med en vaniljdoftande våtservett och pappa säger nöjt, -Vad var det jag sa?

Efter några mil ska kaffekoppen, som pappa drack, ut och även mamma tillåts lätta på trycket vid kanten intill Europaväg 4. Visslande njuter pappa medan mamma pulsar ut i den redan gulfärgade snön, ilsket muttrande med en blöt toarulle i handen som senast låg på golvet i bilen.

När allt är frid och fröjd, barnen slumrat till och mamma lutar sig tillbaka med sin Hänt-i-veckan meddelar pappa att han känner sig lite trött och undrar om inte mamma kan köra sista biten?

Och jag som tänkte skriva om hur synd det är om kassapersonalen på Statoil en nyårsdag…

Eller möjligtvis om den stackars pensionären som ilsket fick vänta i minst 20 min med att betala sina 25 liter bensin och Aftonblad…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.