City Look

Eftersom jag inte alls tycker det är jobbigt att snart fylla år så tycker jag inte heller det är speciellt konstigt att någon anser det vara dags för mig att börja läsa Hemmets Veckotidning eller köpa kläder ur "City Look".

Det som däremot är konstigt är hur jag reagerade när jag såg eländet ligga på köksbordet i morse när jag vaknade. För sjutton det är 4 mån tills jag fyller tant och förväntas vilja läsa om Prinsessorna på Haga! Hur som helst tog jag med mig tidningen till sängen. Katter som sprungit bort och kommit tillbaka, skrynkliga prinsessor, korsord, recept, orkideer och fråga doktorn. Jag kände mig urgammal och som om inte det vore nog så hade de skickat med en liten City Look katalog i tidningen.

I City Look har alla byxor resår i midjan, alla skor har inbygd brodd, trosorna går upp över naveln och har inbygt inkontinensskydd, strumporna kallas stödstrumpor har halkskydd, BH:arna är superförstärkta och alla krämer döljer eller tar bort åkommor som åderbrock, fläckar och rynkor. Ni förstår kanske att det inte var någon direkt trevlig läsning för en som inte ens fyllt 40. För även om allt det här är toppengrejor så vill jag inte bli påprackad det innan jag själv har förstått att jag behöver det.

Fast å andra sidan kanske det här ses som ett steg i uppvaknandet. Man ska få en liten inblick i vad som väntar. Lite som Kamratpostens fråga spalt. Allt är normalt. Bli inte rädd om du… Nu vet jag ju vad som finns och vart jag ska vända mig för att få hjälp.

Välling-hällan heter numera midje-förlängare eller Lycko-knappen. Ni vet gummibandet man satte i byxorna innan någon visste om att man var gravid. Finns färdiga i City Look.

Självklart har jag läst "tant-tidningar" förr men då har jag lånat mammas och det är en helt annan sak. Tror faktiskt jag köpt en Allers inför nån bussresa eller liknande bara för korsordens skull. Men då har jag gjort det på eget initiativ.

Snart blir det väl som Jörgen säger. Västgöta Textiler skickar kataloger med stödstrumpor och trosor så stora att de behöver ett eget postnummerområde. Folk kommer frivilligt att erbjuda sina sittplatser när jag kliver på en buss, och innan jag vet ordet av så har jag blivit draftad av PRO.

Jag lyssnar hellre på min klasskompis Susanne…

Det är först när man blir tant som livet börjar..man kan göra precis som man vill, hur man vill, när man vill och klagar nån så ta fram skylten TANTVARNING och klä dig i chockrosa tights…alltid retar det nån!! 😉

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.