ICA Matkassen

När man har fullt upp med annat är det skönt att slippa tänka på vad som ska handlas och vilken mat som ska lagas under veckan. Det är fantastiskt att bara betala och på måndag hämta ut allt som behövs till 5 välplanerade middagar.

Vi föräldrar är lyriska och blandar grönsaker, färska kryddor och olika smakförhöjande röror med lammfärs, fisk, kyckling och lövbiff som vi sen serverar med sallader gjorda på sorter jag bara brukar passera förbi när jag själv handlar.

Samtidigt har vi noterat ett visst missnöje hos den yngre halvan av familjen. Det mesta ska under luppen innan det stoppas i munnen och mycket hamnar i en hög på tallriken. När man undrar vad högen innehåller får man konstiga svar som, -De röda pluttarna gillar inte jag…

I morse utbrast Lisa att hon längtade till nästa vecka. Då jag undrade varför meddelade hon att det berodde på att vi då äntligen ska äta ”vanlig mat” igen.

Hon längtar efter makaroner & korv, pannkaka, köttfärssås & spagetti, potatisbullar och annat som hennes smaklökar är van vid.

Och faktiskt, på nått konstigt sätt gör jag det också. Ja inte potatisbullar kanske men en vanlig hederlig lassa-in-köttfärssås är inte så dum.

Den blir bara dum när den varje vecka står på menyn. 

Påsarna har också inneburit ett litet uppvaknande hos oss. Vad mycket det finns som man aldrig smakat eller ens skulle komma på tanken att köpa. Och vad duktiga de är på att planera. Står det en halv burk creme fraiche eller ett halvt blomkålshuvud ena dagen så kan du ge dig på att den andra halvan behövs dagen efter eller senare i veckan.

Igår höjde jag på ögonbrynen när de skickat med färska färdigrullade köttbullar. Finns det verkligen? Och ja, bevisligen gör det ju det. Bara att kasta ner i pannan och smaksätta med något jag själv aldrig skulle komma på.

 • Ingredienser                                       
 • 500 g färska köttbullar
 • 4 portioner ris , gärna jasmin
 • 1 gul lök
 • 1 röd paprika
 • 2 morötter ca 200 g
 • 2 msk röd currypaste
 • 2 msk riven färsk ingefära
 • 1 msk neutral olja
 • 400 ml kokosmjölk
 • 150 g haricots verts
 • 1 tsk socker

För att alla i familjen ska bli något så när nöjda har vi nu valt att bara hämta ut påsarna varannan vecka.

Så där, nu har jag gjort lite reklam för ICA:s matkasse. Får väl kontra med att det finns andra bra affärer att handla på också + att jag även tog upp några nackdelar med kassarna?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.