Korvvagnar

Kära vänner, hur många av er har tänkt, Åh drömmen vore väl ändå att alla korvvagnar såg likadana ut i här i Umeå? Och tänk om alla korvgubbar också kunde se likadana ut… Så fint det skulle bli i vår lilla stad. Ordning och reda.

Fast egentligen undrar jag hur många av er som över huvud taget har tänkt på korvvagnarna och i så fall varför?

Det har faktiskt jag, ja inte kanske just utformingen av vagnarna utan mer hur kallt det måste vara att stå och sälja korv på vintern. Har själv sålt korv i samband med några skidtävlingar och tycker att det är lite bökigt faktiskt. Fiska upp ett bröd med en tång och ner i en servett, och öppna brödet med samma tång och krångla dit en korv. Och på vintern ska ju allt detta göras med vantar på! 

Är lite impad också över hur trevlig korvförsäljarna är mot alla som står och funderar och funderar och till slut kommer fram till att de ska ha en french hot dog vilket korvgubben kunde ha sagt redan från början. Jag tror nämligen de blir experter på att veta vilken slags korvmänniska du är.

Pensionär…en kokt med senap…

Medelålders man…en chorizo…

Medelålders kvinna…French…

Litet barn…kall i papper…med ketchup

Tonåring…grillkorv…nä vi går in på Donken i stället…

Osv…

Tror jag måste gå en sväng, Kungsgatan fram och tillbaka, och försöka tänka mig in i hur vackert det skulle vara med likadana korvvagnar hela vägen.

En björk, en korvvagn, en björk, en likadan korvvagn…åh…

Försöka glömma min gamla devis om att en korv är alltid en korv…

 

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Jörgen Boman

    Håller fullständigt med dig. Väntar dock lite cyniskt på Canceralarm om hur farligt korv är och hur extra olämpligt det är att sälja sånt i centrum där luften är så dålig. Only in Umeå

  2. Maria Holmlund

    Svar till Jörgen Boman (2012-04-01 09:48)
    Haha ja, cancerlarm efter en utredning som kostat massor med pengar. Typ utredningen om hur farligt det kommer att bli att handla på IKEA i Umeå eftersom det finns risk att ett plan skulle kunna störta just där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.