Karlstad

Lovade i en statusuppdatering på facebook att jag skulle dela med mig av mina nyförvärvade kunskaper om Karlstad efter att vi, ett glatt gäng, åkte ner förra veckan och bjöds på guidad tur runt staden med omnejd. Ja det kanske låter som om en PRO-resa men icke. De sevärdheter vi serverades var mer tänkta som ett pratiskt verktyg för att kunna utföra ett bra jobb i vår beställningscentral. Typ, om ni går till vänster utanför tågstationen så står våra bilar där. Att psykakuten och psykmottagningen har olika ingångar och annat som kan underlätta både för oss och för kunden.

Nedan har jag punktat upp ett axplock av allt vi serverades.

1. Den snabbaste vägen mellan Arlanda och Karlstad kallas E18.

2. Man kan, om man vill, ta en alternativ väg över Gökhult. Den blir något längre, ca 6 mil men då får man chansen njuta av asfalterad kostig samt ev. bli åksjuk om man tycker det är skoj.

3. I Karlstad har man samlat alla krogar efter samma gata. Koncentrerat stöket och buset alltså.

4. Hela staden doftar kaffe, och tycker man om Löfberg Lila är det ju helt okay.

5. Man kan beställa taxi från Gamla Videkiosken trots att den inte längre existerar. Alltså helt borta, skogen har börjat växa där. Motsvarighet i Umeå…hm…Almars Kiosk på Teg, där det nu istället finns en rondell.

6. Om man kör efter GPS så är det jättesvårt att både hitta till, och från, Hotell Scandic Klarälven.

7. Det kan vara bra att veta att bilarna kör runt Löfberg Lila Arena och hämtar på bortre gaveln om du t ex tagit en öl under tiden du sett Färjestad spela och vill åka taxi hem.

8. De har ett Universitet med ett stort ägg. I ägget som hänger i taket får det plats 150 personer.

9. De har ett antal stora industrier bl a Metso och Stora Enso. Men vilken anläggning som var vilken har jag glömt och även de olika ingångarna som kunderna vill bli hämtade vid. Samma industrier kan även ha olika anläggningar och det är ju bra att veta.

10. På sjukhuset är i alla fall huvudentrén blå.

11. Det finns en massa skolor och en massa korsningar och upphämtnings ställen för skolbarnen i staden. Säger bara, -Tur att chaufförerna vet.

12. Att de har underbara gatunamn i Karlstad visste vi redan, men nu har vi efter vårt eget önskemål även fått se och besöka Åsa Gåsapigasväg.

Om vi summerar de två dagarna så måste jag ändå säga att den erfarenhet jag framför allt tar med mig är, vilket jag hävdat många gånger, GPS är bara skit, en OK karta är många gånger att föredra. Men om man vill ha ont i skrattmusklerna ska man helt klart välja GPS.

När vi åkte hem passerade vi en ort som heter Myggbo, låter som ett högst irriterande ställe men samtidigt kan man ju i fantasin placera tänkbara invånare där och på så sätt finna ro och småle när någon går en på nerverna.

Tack Karlstad

 

3 kommentarer

 1. Lemmy Kilmister

  Jag som rest så mycket runt världen funderar på att slå mig ned i en liten fin svensk stad, typ Karlstad, något du kan rekommendera för en gammal rocker som jag?

 2. Maria Holmlund

  Svar till Lemmy Kilmister (2012-05-08 22:50)
  Tja Lemmy, Värmland och Karlstad skulle behöva an riktig rocker. Du och Christer Sjögren kanske skulle kunna slå er ihop och hitta ett unikt sound…

 3. Lemmy Kilmister

  Underbar ide´ en combo av Ace Of Spades och Gingis Khan, måste bara slå 🙂

  /Lemmy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.