Explorer och stekt strömming

En åra till en en sån där liten explorergummibåt låg ensam, tappad på påfarten till E4:an. Tänkte direkt på det stackars barnen som nu inte skulle kunna ro runt och ha kul på vattnet men även på föräldrarna som skulle måsta höra på gråten och eländet. Hela dagen förstörd! Säger bara, tur det inte var mitt barns åra.

När jag lite senare placerat mig vid ett bord nere på Sjöbris där värsta partystämningen rådde med hög musik och en speaker som gastade och det plötsligt passerade ett par gummibåtar i hög fart, bevakade av räddningstjänsten på vattenskotern "Göran", dök åran upp i huvudet igen. Båtarna med två tävlande i varje kämpade sig nerför älven och gick i mål vid gästbryggan. Det som slog mig var att de tydligen bara fick vara utrustade med en åra.

Antingen stod någon vid starten och grät…årlös, eller vilket jag hoppas var fallet, så hade de med sig båda årorna hemifrån och då gjorde det ju inte så mycket att de mist en.

Jag bestämde mig för att hålla mig till min sist nämnda och bästa slutledning och kunde då äntligen nöjt sätta tänderna i räkmackan som stod framför mig. Solen strålade och den var fantastiskt god. Precis som tjejen vi beställt av upplyst oss om efter hennes något irriterade och näsrynkande, konstaterande kring mitt första val, "Panerad strömming med färskpotatissallad och pepparrotsröra", Sjöbris klassikern och rekommenderade lunchval, -Det är ju som stektströmming typ…

Jag hade inte bett om eller ens frågat om något utlåtande kring rätten utan bara fallit för frestelsen att få sitta vid vattnet och njuta av de salta, knapriga strömmingarna. Men det är klart, när hon i nästa stund höjer räkmackan som Jonas beställde till skyarna var jag ju som tvungen att börja tveka. Det slutade med att jag också tog räkmacka och på så sätt slapp vi sitta och jämföra rätter. Brukar oftast gå förlorande ur sånna matcher av någon anledning.

Vi skrattade gott när hon senare, med nöjd min, kom förbi och undrade om vi tyckte det var gott. Härligt med människor som visar vad dom tycker men ovanligt…högst ovanligt med restaurangpersonal som rynkar på näsan åt sin egen mat 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.