Sensationsjournalistik kan kvällstidningar syssla med.

TÅGOLYCKAN I STÖCKE. Till de som vill lyssna.

Denna tragiska händelse inträffade sent på fredags kvällen den 10 augusti. En kvinna hade blivit påkörd av tåget i Stöcke, söder om Umeå. Till er på tåget, jag beklagar verkligen att ni hade ett elände, sitta ovetandes och säkert frustrerade efter dunsen som ni hört.
Vi och andra sidan, fick våra liv krossade vid ett sent besök av två poliser och en

läkare. De kom och förklarade att det skett en hemsk OLYCKA, min mamma hade träffats av tåget och dött ögonblickligen. Enligt läkaren och poliserna som infann sig i vårat hem så var detta en olycka och inget självförvållat. Efter noga undersökningar av platsen och kroppen, menade de att allt tydde på att hon fösökt komma undan tåget och bevisligen inte hoppat framför det, som VK påstår i sin artikel.

http://www.vk.se/681686/ingen-tog-hand-om-chockade-passagerare-vid-sjalvmordet

Jag och min familj vaknade upp med en otrolig sorg på tisdagen, fyra dagar efter olyckan. Vi blev djupt bestörta när vi fick se vad VK skrivit om våran älskade mamma och hustru. Vi har aldrig blivit kontaktade av varken kris team eller någon annan än de som infann sig hemma hos oss för att meddela oss om den tragiska olyckan.

Vi ifrågasätter att de uppgifter som vi har fått av läkare och räddningspersonal kan gå så brett isär med de uppgifter som VK publicerat. När jag kontaktar skribenten på VK och förklarar vår situation, så beklagar hon sig inte på något vis utan hänvisar fullkomligt till polisen som källa och vid senare kontakt med ansvarigutgivare så uppges räddningstjänsten som källa. Med sorgen i halsen kontaktar vi då både polisen och räddningstjänsten och dessa dementerar detta starkt. Ingen har någonsin yttrat sig om att detta skulle kunna vara självmord.

Vi har även försökt kommentera artikeln på VK´s hemsida för att folk ska få veta sanningen om vår älskade Cattis. Men VK har konsekvent valt att inte publicera någon av de anhörigas inlägg trots att dessa inte strider mot VK´s kommentars regler.

Min syster är 10 år gammal. Att förlora sin mor vid tio års ålder måste vara grymt, efter att hon sett artikeln så måste hon nu även leva med tanken på att mamma kanske lämnat henne av egen vilja. Vi vet att det var en olycka, men bilderna i min systers huvud kommer nog alltid att finnas kvar tack vare Västerbottens-Kuriren.

Vi kommer alltid att sakna dig vår vackra, älskade Cattis.

/Alexandra 20, med en förkrossad familj.

Vänligen dela detta för sanningens skull!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.