Lägenhetsliv

Dåligt, Maria, dåligt! JA JAG VET!

Jag kan bara skylla på att jag-inte-haft-tid eller, utan-internet-går-det-dåligt-att-blogga.

Skulle kunna skriva om en massa saker men besparar er allt joxande och hattande och går direkt på de mer spännande, nya, i mitt liv.

Jag har bl a flyttat till lägenhet och därigenom bokat tvättid för första gången på..hm…18 år. Ja jag har faktiskt tvättmaskin inne i min lya också men är lite snål och har faktiskt längtat efter att få uppdatera min status på facebook med:

 "Tvättstugan! Pust, jobbigt jobbigt, hela dagen..åh..ojoj!"

Få lite bekräftelse på hur duktig jag är som kämpar med att fylla på tvättmedel, vrida rattar, öppna luckor och förflytta tvätt till tumlaren, ta bort ludd och kämpa på. Lite som att elda under tunnan, lösa upp tvålflingor och koka byket för att sedan gå till bäcken för att skölja. Inte alls som när man bor i hus och obemärkt slänger i en tvätt då och då.

Värsta tvättbråket verkar också pågå. Någon bokar upp HELA lördagen! Varje vecka! Inga snälla ord på listan till den personen. Har inte själv hunnit förstå innebörden av det fasansfulla utan tänker mer att det är synd om människan som måste tvätta en hel lördag! Fy tusan. Glad att slippa…säger jag.

Sen var det ju det här med trappstädning. Där hann jag faktiskt känna ett sting av irritation, ja faktiskt från första dagen jag klev in i huset. Under all kritik! Tänkte att jag inte skulle låta mig nedslås av detta utan istället göra en insats direkt. Men inte förrän jag klampat in med alla mina saker förstås. Men tänk, på måndagmorgon när jag klev ut genom min lägenhetsdörr doftade det Ajax och allt hundhår och annat ,okänt vad, var borta! It´s a sign!

Trevligt också med posten direkt innanför dörren, lyx lyx. Funderar t o m på att ge VK en ny chans 😉

Hej på er…

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.