Finas hembageri…

…vad har ni gjort?!

Har sedan jag flyttade till Umeå, 1991, med jämna mellanrum, lyxat till med en bakelse. Och då inte vilken bakelse som helst utan Finas hallonbakelse, som lämnat alla andra konditoriers skämthallonbakelser hästlängder bakom sig. The-one-and-only-topp-of-the-line-skryt-bakelse.

Den perfekta mördegsbottnen, den lagoma balansen mellan vaniljkräm och grädde, och det lite syrliga geleöverdraget som täckte hela skapelsen inklusive ett rikt lager hallon….vart är du???

Den stenhårda smaklösa bottnen fylld med minst lika smaklös grädde och det slemmiga lagret gele som mest förde tankarna till nått man kunde hitta i skolans kalops, som jag skulle fira lite med härom kvällen, åstadkom inget annat än ångest över att jag smällt i mig den.

Har sedan 91 jämfört alla köpesbakverk med denna, har hemma i mitt eget kök trixat med citron i gele för att hitta rätt smak. Köpt hallonbakelser överallt bara för att få konstatera att de inte har en susning om hur en hallonbakelse ska smaka.

Vem är det som har ändrat receptet på denna guds-gåva till-mänskligheten-bakelse?

Jag kräver en förklaring och ett svar!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.