Bensin till alla, ropen skalla…

maria KRunt om i Sverige hotas just nu många bensinstationer av nedläggning. I tidningar och tv skylls ofta nedläggningarna på att bensinmackarna tvingas att sälja miljövänliga drivmedel för att få fortsätta med sin verksamhet. I verkligheten handlar nedläggningarna snarare om att allt större bensinbolag inte tycker att de behöver hålla lika god service som tidigare. Få kunder och ökade kostnader. Jag och mina kompisar i C vill främja utvecklingen på landsbygden på olika vis. Som landsbygdsprogrammets alla miljoner tex.

Många av de jag pratat med tror att det beror på miljlöpolitiken att mackarna hotas att läggas ner. Men så är det inte då demindre bensinmackarna undantas från regeln att tillhandahålla miljövänligt bränsle. Att bensinbolagen skyller nedläggning av bensinstationer i glesbygd på kravet att tillhandahålla miljövänligt bränsle stämmer alltså INTE.

Det är ju inte rimligt att ha upp till 16 mil till närmaste bensinstation! Så får det inte bli…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.